Gjestebloggere

Her finner du samfunnsinnovatørene som er skribenter hos oss i 2015 og 2016. Vil du bli skribent? Fyll ut søknadsskjemaet vårt.


Kathrine Marthinsen

Kathrine Marthinsen

Kathrine Marthinsen driver selskapet Folkelig som levererfolkehelseprosjekter i lokalsamfunn. Hun har en bachlorgrad i folkehelsearbeid fra Høgskolen i Bergen og brenner for at alle skal ha mulighet til god helse. Les mer om Kathrine og Folkelig her.
Kathrine Marthinsen


Ingrid Fabrello
Følg meg

Ingrid Fabrello

Daglig leder at Kulturkoordinator
Kulturkoordinator skal være et firma som hjelper utenlandske arbeidssøkere i Trondheim å komme seg inn på arbeidsmarkedet ved å tilby veiledning og workshops. Firmaet skal fremme økt toleranse for flerkulturalitet, noe jeg også brenner for personlig. Viktigste læring så langt er at når det kommer til innovasjon så er det ingen som sitter på fasitsvaret. Les mer om Ingrid
Ingrid Fabrello
Følg meg


Kristine Laake
Følg meg

Kristine Laake

Country manager at Reach for Change
Country manager i Reach for Change, vi støtter sosiale entreprenører som har løsninger på samfunnsutfordringer barn og unge møter på. Studert Internasjonale Relasjoner i Edinburgh med hovedfokus på menneskerettigheter. Sitter i styret til Oslo+Acumen og jobber tidvis frivillig for kreftforeningen. Les mer om Kristine.
Kristine Laake
Følg meg


AnneFi Troye
Følg meg

AnneFi Troye

Daglig leder at Cornelia stiftelsen
Anne Fi Troye, 54 år, utdannet journalist, og driver til daglig med Cornelia stiftelsen. Stiftelsen prøver etter beste evne å hjelpe de unge kreftpasientene med å beholde hverdagen, både under og etter behandling. Les mer om AnneFi.
AnneFi Troye
Følg meg
Marthe Løkken
Følg oss

Marthe Løkken

Daglig leder og altmuligkvinne at Bipolarforeningen
Jeg er en kvinne som hopper ut i dypet med begge beina og ser om jeg svømmer etterpå. Som regel går det forbausende bra! Jeg er fra Fredrikstad og bosatt på Lillehammer.
Jeg jobber med ulike prosjekter innenfor forskning, psykisk helse og rusomsorg. I 2010 var jeg initiativtaker til Bipolarforeningen Norge som er en frivillig medlemsorganisasjon som jobber samfunnspolitisk. Les mer om Marthe.
Marthe Løkken
Følg oss

Latest posts by Marthe Løkken (see all)Martin Gustavsen
Følg oss

Martin Gustavsen

Prosjektleder at Leieboerforeningen
De siste ti årene har jeg jobbet med boligspørsmål, alt fra politiske prosesser og rammevilkår, som byggherre og ansvarlig for oppstarten av et studenthjem og praktisk rådgivning til utleiere og leieboere. I dag jobber jeg som prosjektleder i Leieboerforeningen, hvor jeg jobber med nye prosjekter og rammevilkår for leieboere og utleie. Les mer om Martin.
Martin Gustavsen
Følg oss

Latest posts by Martin Gustavsen (see all)Myriam Bouré
Join in

Myriam Bouré

Kickstarter at Kjøpelaget
My name is Myriam, I’m 31, I come from France and I moved to Oslo 6 months ago. For love, of course:-) I studied in a business school in France, and after having started working in auditing companies, I quickly realized I felt useless there, and I decided I wanted to build things, projects, make things happen. So I majored in social entrepreneurship. «Be the change I wanted to see in the word». Read more about Myriam
Myriam Bouré
Join in

Latest posts by Myriam Bouré (see all)Helga Øvsthus Tønder
Følg oss

Helga Øvsthus Tønder

Leder at Ashoka Norge
Jeg er Helga Øvsthus Tønder, vestlending, vennlig og veldig opptatt av rettferdighet. Jeg leder Ashoka i Norge. Vi er verdens største og eldste organisasjon for sosialt entreprenørskap. Vi søker etter og støtter gründere som løser samfunnsproblemer på nye måter, med mål om å skape varig endring i verden.Les mer om Helga.
Helga Øvsthus Tønder
Følg oss

Latest posts by Helga Øvsthus Tønder (see all)Sunne kommuner
Følg oss

Sunne kommuner

norske Healthy Cities at Sunne Kommuner
Sunne kommuner er et nettverk av kommuner og fylkeskommuner som setter folkehelse høyt i sitt virke og samfunnsplanlegging. Vi er en del av WHO Healthy Cities og har i dag 24 medlemmer, hvorav 5 er fylkeskommuner og 19 kommuner. Les mer om oss.
Sunne kommuner
Følg oss

Latest posts by Sunne kommuner (see all)Will Nicholson
Follow me

Will Nicholson

CEO at IntoFood
Will Nicholson, 42 years old, previously a chef and restaurant owner, with an MSc in Green Economy.I run IntoFood, a social enterprise helping consumers and food businesses to make sustainable food choices.
Will Nicholson
Follow me


Raus
Følg oss

Raus

Fire studenter fra programmet Sosialt entreprenørskap på UiO, Anna Opland Stenersen, Helena Svele, Caroline Aurora Grevstad og Viktor Sanden. I løpet av dette programmet har vi etablert Sosialentreprenørene Raus, som jobber for å skape et mer åpent, inkluderende og rausere samfunn.

Vårt første prosjekt heter #oslotalks, der hovedmålet er å få mennesker til å møtes, sosialisere og bli en del av Oslo – på tvers av bakgrunn og kulturer. Dette gjør vi gjennom å arrangere sosiale eventer med en kreativ vri, men også gjennom å utfordre Osloborgere til å senke terskelen for å prate med fremmede.
Raus
Følg oss

Latest posts by Raus (see all)Jorunn Lamson

Jorunn Lamson

Folkehelsekoordinator at Bydel Nordstrand
Jeg jobber som folkehelsekoordinator i Bydel Nordstrand i Oslo kommune. Har en bachelor i fysioterapi og en master i folkehelsevitenskap. Jeg har troen på at vi er noen glupe vesener som kan planlegge brilliante prosjekter som er bra for hver eneste en av oss. Jeg skal vel ha en viss peiling på hva som er «mote i helseverdenen». Helseverden er fortsatt uoversiktlig, og som folkehelsekoordinator prøver jeg å få et helhetlig blikk over utfordringene befolkningen har, og hvor det lønner seg å gjøre en ekstra innsats. Les mer om Jorunn.
Jorunn Lamson

Latest posts by Jorunn Lamson (see all)Bente Sofie Bye

Bente Sofie Bye

Konsulent at The Northern Company og Juice Balance Bar AS
Konseptutvikler for the Northern Company AS og Love and Juice Balance Bar AS. Jeg er utdannet fra Handelshøyskolen BI og har jobbet med konseptutvikling og bedriftsetableringer siden 2008, både i offentlig sektor og som selvstendig næringsdrivende. Les mer om Bente.
Bente Sofie Bye


Merete Grimeland
Følg meg

Merete Grimeland

Sosialinnovatør og prosjektleder at World Wide Narrative
Jeg jobber i World Wide Narrative. Vi jobber med digitale fortellinger. Therese Byhring og jeg startet selskapet sammen. Jeg er glad hver morgen når jeg står opp fordi jeg elsker kaffe og fordi jeg får lov til å jobbe med det jeg gjør.
Merete Grimeland
Følg meg


Therese Byhring
Følg meg

Therese Byhring

Designer og sosial innovatør at World Wide Narrative
Jeg mener at god design handler om å forstå behovet til brukeren av tjenesten eller produktet du designer. Jeg tror på å bruke designtankegang til å finne fram til nye løsninger på utfordringer. Jeg ønsker å bruke kunnskapen jeg har til å være en person som vil skape positiv samfunnsendring gjennom nye løsninger med brukeren i sentrum. Også må det se skikkelig bra ut da.
Therese Byhring
Følg meg