AnneFi Troye fra Cornelia stiftelsen blogger her i 2015

Dette er AnneFi! AnneFi er en superstjerne! Hun hjelper alle ungdommer som får en kreftdiagnose i Norge til å få det litt bedre mens de er på sykehus. I ti år har hun drevet Cornelia stiftelsen, hvor hun vier all tiden sin til å gjøre livet bedre for disse ungdommene. Og lar ingenting stå i veien! Dette er en dame som vet hva hun vil, og som alltid får det til!

annefi

Hvem er du?

Anne Fi Troye, 54 år, utdannet journalist, og driver til daglig med Cornelia stiftelsen.

Hva gjør du?

Cornelia stiftelsen prøver etter beste evne å hjelpe de unge kreftpasientene med å beholde hverdagen, både under og etter behandling. Vi gir ut laptoper så de unge, uansett hvor de er, kan følge skolen og holde kontakt med vennene, vi pusser opp ungdomsrom så flere vil komme på besøk, og nå – Digitale sykehusfortellinger, hvor vi skal ut og spørre de unge pasientene om hvordan det er å være på sykehus!

Hvorfor er det viktig?

De unge med en heftig kreftdiagnose blir behandlet på tre til fem sykehus over lang tid. Ungdommene på sykehus faller mellom alle stoler i sykehusverdenen, de er for store for barneavdelingen, og altfor små for voksenavdelingen. Med det arbeidet vi gjør, vil vi gi de unge en mulighet til å fortelle alle rundt hvem de er. Det er så viktig å beholde seg selv, ikke bli en passiv pasient.

Hvorfor blogger du på Samfunnsinnovatørene?

Jeg har drevet stiftelsen i over ti år, så i all beskjedenhet sitter jeg på mye kompetanse om hvordan samle inn penger, hvordan gjennomføre prosjekter på frivillig basis, og ikke minst – hvor viktig det er å ta med de man vil hjelpe / brukerene før man setter igang! Bloggen fra meg vil nok ikke revolusjonere den sosiale entreprenør-verden, men jeg håper den kan være nyttig for noen.

Av Therese Byhring

Jeg mener at god design handler om å forstå behovet til brukeren av tjenesten eller produktet du designer. Jeg tror på å bruke designtankegang til å finne fram til nye løsninger på utfordringer. Jeg ønsker å bruke kunnskapen jeg har til å være en person som vil skape positiv samfunnsendring gjennom nye løsninger med brukeren i sentrum. Også må det se skikkelig bra ut da.

Legg igjen en kommentar