Arkiv

Penger som teller!

Penger som teller!

Det kan være en bra ting å skrive søknader for å få penger til prosjekter! Planene blir mer konkrete, jeg blir bedre kjent med eventuelle samarbeidspartene og ofte resulterer det i gode samarbeid.

Reblogg: Nelson Mandelas Sør-Afrika

Reblogg: Nelson Mandelas Sør-Afrika

Tre år etter Nelson Mandelas bortgang er han høyst tilstede blant Sør-Afrikas befolkning. Etter å ha kjempet mot apartheid i hele sin ungdom og sitt voksne liv, kom Mandela endelig til makten i 1994 og avskaffet apartheid. Karoline Aadland og resten av studentene i Cape Town har gått historien i sømmene for å forstå de sosiale utfordringene Sør-Afrika står ovenfor.

Inkludert in translation? Si si!

Inkludert in translation? Si si!

Når Ketil vanligvis tenker på teambuilding, tenker han på kleine corporate-samlinger med en overbetalt konsulent der man roper slagord mens man henger over et juv i en lang line. Dette var heldigvis noe helt annet.

Kom i gang!

Kom i gang!

Før man starter et prosjekt er der viktig å ta noen ekstra runder med den strategiske begrunnelsen for prosjektet: Hva er vitsen med akkurat denne prosjektidéen? Hva skal vi endre på og hvorfor i all verden er akkurat denne idéen et interessant og relevant virkemiddel i det endringsarbeidet? Har noen gjort det før og hvordan kan vi vite at akkurat denne aktiviteten vil medføre de resultater vi ønsker å oppnå?

De tinga som er vanskelig

De tinga som er vanskelig

–Nå jobber jeg med å selge bjørneskinn hver dag, for så å gå ut på jakt. Det er gründerens hverdag. Her må man selge, og så levere og se om man tjener penger på det. Det er ikke forretningsplan, men enkle kalkyler og testing av kjøpevilje som er verktøyet.

Passion leads my way (part 1)

Passion leads my way (part 1)

After few boring days I realized I had to be active. I took the time to learn useful skills that I did not have from before by always being the early bird in the office and the person who went home the latest everyday. I learnt everything by observing people around, writing notes down about knowledge I needed to know and asked to help people in all the programs the department was producing.

Ut og få møkk på fingra

Ut og få møkk på fingra

Jeg går inn med hud og hår og vet at her kommer jeg til å gå på mange smeller, sene kvelder og lange netter. Kjæreste, venner og familie er orientert om at jeg kommer til å trenge full støtte. Dette blir tøft.

Alene på en øde øy kommer du ingen vei

Alene på en øde øy kommer du ingen vei

Min påstand er at vår lille øy er koblet til en rekke noder som igjen hører til klynger og danner nettverk sammen. Jo lengre vi holder på desto flere noder blir vi knyttet til.

Hvordan måle effekt?

Hvordan måle effekt?

Det er viktig for oss å måle effekten av prosjektene våre for å vite at vi faktisk skaper den verdien vi ønsker, og for å vite hvilke endringer vi eventuelt må gjøre for å komme nærmere målet om å gi flere en mulighet til god helse.

Jakten på den gode idéen!

Jakten på den gode idéen!

De fleste idéene mine forblir idéer og tankespinn. Hovedgrunnen er at idéen ikke fører med seg et formål utover å være noe nytt, noe uprøvd. Idéen løser ikke et samfunnsmessig problem, og enda verre, den jeg ønsker å rette aktiviteten mot kan mene at det er helt fåfengt og irrelevant. Andre ganger må idéen skrinlegges fordi andre rett og slett har kommet meg i forkjøpet. Ett Google-søk er nok til å bekrefte at idéen ikke representerer noe nytt. Men det finnes gode ideer også. Slik kommer du frem til dem!

Kunsten å endre verden!

Kunsten å endre verden!

Vi driver ikke først og fremst med å være døve eller fikle med høreapparater og si «hæ» til hverandre i Supervisuell – men å lage film. Så på hvilken måte er det egentlig vi ser på oss selv som sosiale entreprenører?

Ikke alt kan måles

Ikke alt kan måles

Som frivillig organisasjon så er det en utrolig kjip, men viktig byråkratisk ting som må gjøres. Det er å dokumentere antall frivillige timer som legges ned for å få foreningen til å gå rundt. Dessverre er det praktisk talt umulig å få med alt det flotte og gode de frivillige gjør rundt om i landet. Mange glemmer selv hvor mange timer som faktisk går med, fort gjort å tenke at det er kun arrangementet som er målbart. Men det er også forarbeid og etterarbeid som skal verdsettes.

Fra bygging av hus til filmproduksjon

Fra bygging av hus til filmproduksjon

Hvorfor driver Supervisuell med filmproduksjon – mens de fortsatt har en rørlegger og en tømrer på lønningslisten? Dette er en historie om at ting ikke alltid går som planlagt!

Kaja Hegg i Redd Barna skal skrive for oss i 2016

Kaja Hegg i Redd Barna skal skrive for oss i 2016

Redd Barna er en stor organisasjon som holder på med utrolig mye spennende. Det meste av det de gjør startet med de samme tankene og prosessene som hos alle andre samfunnsinnovatører, men det er en ting som skiller dem fra de fleste av våre andre gjesteskribenter; Folk vet om dem nesten overalt i verden.  Vi gleder oss veldig til å lese Kaja Heggs innlegg om de ulike nettvett-prosjektene til Redd Barna.

Når folk som brenner for det samme finner sammen

Når folk som brenner for det samme finner sammen

Vi hadde forsøkt mange vinklinger for å få til et prosjekt sammen med kommunen, men uten nettverk og erfaring hadde vi slitt med å komme inn i varmen. Nå åpnet deg seg plutselig åpnet seg en dør der vi både fikk kartlegge behovet for tilbud blant de unge i området, og teste ut en løsning.

Facing the challenges

Facing the challenges

If I will make a video to sum up the periods of NORICAC later on, it would be interesting to start with the reactions when people hear about my project. I guess it would be a funny video with diverse facial expressions. Most of those would look like they are trying to shake my shoulders and shout at me: «Hey, small woman, are you crazy!»

Supervisuell er årets nye bloggere

Supervisuell er årets nye bloggere

Lydmannen filmselskapet Supervisuell gjesteblogget for oss om hvordan det var å være eneste hørende i firma før jul. Innlegget ble et av de mest leste gjesteinnleggene våre i 2015. Siden det var så populært spurte vi gjengen i Supervisuell om de kunne tenke seg å skrive fast for oss i 2016. Det sa de ja til. Her kommer en smakebit av hvem de er, hva de driver med og hva du skal få lese mer om de kommende månedene.

Frisklivssentralens fremtid

Frisklivssentralens fremtid

– Ønsket er ikke nødvendigvis å bli så mye større. Det beste hadde vært om folk fant ut av hvordan de kan gjøre livsstilsendringer på egen hånd. Men vi håper at alle som trenger veiledning knyttet til fysisk aktivitet, kosthold, psykisk helse eller endring av andre uvaner, finner frem til sentralen vår.

Reisen har vi skapt underveis

Reisen har vi skapt underveis

– Det er to ting vi har gjort mye av siden vi startet. Det er workshops i digitale fortellinger og innovasjonscamper, og vi har jobbet med mange forskjellige oppdragsgivere og målgrupper. Her skal jeg fortelle om min reise inn i den digitale fortellerverden.

Prøv og feil – da finner du mål!

Prøv og feil – da finner du mål!

– Jeg kikka oppgitt opp fra datamaskina og la merke til at skapdøra på kjøkkenet ikke gikk igjen fordi det var fullt med hermetikkbokser og vinflasker. Jeg tenkte som så at dette må noen kunne hente og få betalt for. Romfolk? Kanskje. Rusavhengige? Kanskje. Jeg visste ikke. Noen i alle fall. Noen som fortjener en sjanse.

Hva bringer fremtiden?

Hva bringer fremtiden?

– Jeg tror at fremtiden for Leieboerforeningen er lys og at vi vil merke et stadig større behov for våre tjenester og kompetanse.

Slik kommer du i gang

Slik kommer du i gang

– Helt klart er det den fine kombinasjonen av folkehelseperspektiv og forretningsperspektiv som gjør at vi kan gjøre det vi gjør i dag, skriver Kathrine Marthinsen i Folkelig. Les hennes tre råd til deg som vil starte noe eget.

Chris Klemmetvold skal blogge fast for oss

Chris Klemmetvold skal blogge fast for oss

– I følge de vi jobber med er det ingen som ser på tidligere rusavhengige som ressurser. Man blir behandlet som et problem eller en utfordring overalt. Vi behandler folk som har lagt rusen bak seg som folk som har lagt rusen bak seg. Våre ansatte er våre viktigste ressurser og vi har ikke råd til å ikke stole på dem.

Merete Grimeland skal blogge for oss fremover

Merete Grimeland skal blogge for oss fremover

I 2007 startet jeg denne bloggen sammen med mannen min Tom Erik Støwer. Da skrev vi det første blogginnlegget om hva sosialt entreprenørskap er. Det at jeg nå selv får dele mine historier om å starte syns jeg er kjempegøy, og jeg har mye å fortelle. Også håper jeg at det kan være til inspirasjon og kan hende lærerikt. For jeg har gjort mye forskjellige, mange feil, lært usannsynlig mye, men ikke gitt opp. Det tror jeg er det viktigste av alt.

De pengene

De pengene

Leieboerforeningen har en tredelt finansiering. Prosjektleder Martin Gustavsen mener det har både fordeler og ulemper. Les hans meninger om finansiering i dette innlegget.

Når man ikke gis en sjanse, må man skape den selv

Når man ikke gis en sjanse, må man skape den selv

Jeg tror det er så enkelt som at de fleste arbeidsløse døve i dag ville hatt jobb om de var hørende, selv om de ellers var akkurat de samme personene, og selv om jobben ikke krever hørsel. Det er inspirerende å se mennesker som skaper sine egne muligheter. Når man ikke gis en sjanse, skaper man den selv. Dette er noe alle kan lære av, rett og slett.

Hjelp til selvhjelp

Hjelp til selvhjelp

Bipolarforeningen har også bitt et springbrett for meg, noe jeg ønsker foreningen skal være, og bli for mange. Plutselig var jeg ikke bare uføretrygdet lengre, jeg hadde noe å putte på CV-en. Jeg kunne vise til hva jeg hadde gjort og kalle det arbeid selv om det ikke var lønnet. Det var en av flere grunner til at jeg ble ansatt i fast stilling i Lillehammer kommune i psykisk helseteam.

NORICAC first steps towards an online TV channel for immigrants in Norway

NORICAC first steps towards an online TV channel for immigrants in Norway

One year ago, I started to recognise that the demand to get to know Norwegian culture and society was really big in the immigrant community in Norway. It is specially requested by newcomers who are excited to integrate into the society. As a person who had experience and a strong passion for TV productions, I questioned myself «Why not having an online TVchannel targeting immigrants in Norway, which helps them find it easier to integrate into the society?»

Ideen til en bedre folkehelse

Ideen til en bedre folkehelse

Et kjapt regnestykke viste at det ble utdannet mange flere folkehelsearbeidere enn det var folkehelsekoordinatorstillinger. Samtidig var vi overbevist om at det både var behov og muligheter for at folkehelsearbeidere kan sette i gang gode og strukturerte helsefremmende prosjekter, også utenfor en stilling som folkehelsekoordinator. Hva om vi kunne utfylle jobben til folkehelsekoordinatoren, og utforme helsefremmende prosjekter som kommunen kunne dra nytte av samtidig?

Thuy Thu Nguyen blogging for us in the future

Thuy Thu Nguyen blogging for us in the future

Thuy Thu Nguyen is a woman that really inspired us. Once upon a time she came from Vietnam to Norway, and felt lonely because she didn´t understand the language or the culture. Information was not easy to fine.

So she made a TV channel, called Norway Information Culture and Art Channel (NORICAC), where the goal is to teach people who come to Norway the language and the culture.

Naturbarna – læring og lek ute i naturen

Naturbarna – læring og lek ute i naturen

Naturbarna sine barnehager virker for meg å være et fantastisk sted for barn. Tenk å få være i en barnehage hvor du er ute i naturen mesteparten av tiden, og stell og kos med ponnier, sauer, griser og katter er en del av hverdagen! I et samfunn hvor barn og voksne stadig oftere blir sittende stille foran blandt annet TV og dataskjerm er det så utrolig viktig å skape gode og sunne vaner hos barna fra de er små. Lilleng barnehage er en av barnehagene i Naturbarna og satser virkelig på å få barna ut i natur og aktivitet. jeg var heldig å få snakke med Heidi Kårstad som er daglig leder i Lilleng og hun fortalte om mange spennende opplevelser en naturbarnehage har å by på.

How to get the business go around

How to get the business go around

When you are trying to do something new, it is pretty hard to 1) Have enough cashflow to pay salaries and 2) Know exactly what kind of person you need, for exactly what kind of work. I imagine every business starts in a different way, but these are the things that I think are important.

Folkehelse ≠ matematikk

Folkehelse ≠ matematikk

Når helsedirektoratet oppfordrer oss til å opprette frisklivssentraler i hver kommune, er det viktig med forskning, veiledere og gode intensjoner. Men det er også viktig med penger, for det er kostbart å forebygge livsstilssykdommer.

Samfunnsinnovatørene har blitt medieforening

Samfunnsinnovatørene har blitt medieforening

I tiden fremover legger vi om Samfunnsinnovatørene fra kun å være en plattform som samfunnsinnovatører blogger på til å være et digitalt mediemagasin som på fulltid fokuserer på samfunnsinnovasjon.

Reblogg: Byrom for alle i framtidens byer

Reblogg: Byrom for alle i framtidens byer

«The Right to The City» er et begrep man begynte å bruke i forskningssammenheng alt på 60-tallet, og begrepet viser til sentrale spørsmål som «hvem skal byen formes av og for?», og «hva skal til for at alle beboere føler seg hjemme og velkomne i byen?»

Reblogg: Natalesarc – DAG 6 TIL 10 – CUSCO OG MACHU PICCHU

Reblogg: Natalesarc – DAG 6 TIL 10 – CUSCO OG MACHU PICCHU

Etter en god natt søvn spaserte jeg spent ut for å oppleve det som en gang var det kulturelle og religiøse sentrum i inkariket. Det var som om å reise tilbake i tid. Gamle små biler overalt, gateselgere, kvinner og barn iført klassisk peruansk antrekk som bar på bittesmå lam med hodepynt.

Alle elsker Haralds Vaffel!

Alle elsker Haralds Vaffel!

Våren 2014 fant Jonathan så ut at han ville selge vafler fra vinduet sitt på 17.mai, og etter en hektisk uke med intens promotering og forberedelser , solgte Haralds Vaffel sin første vaffel den 17.mai 2014. Siden den gang har det blitt mindre studier og langt flere vafler.

Hvordan kan vi måle effekten av en stein i elva?

Hvordan kan vi måle effekten av en stein i elva?

Målbarhet ja, det er ikke lett. Hvordan skal du måle effekten av det vi gjør. Vi kan telle hvor mange vi hjelper, men det forteller ikke alt. De vi hjelper ved å gi juridisk bistand kan vi telle og til en viss grad føre statistikk over gjennomslag. Men dette gjelder ikke for de vi hjelper gjennom boligsosialt arbeid eller politisk påvirkning.

Jeg søker fadderbedrifter!

Jeg søker fadderbedrifter!

Etter ti måneder med verdens bratteste læringskurve satt jeg med mye kunnskap om hvordan det var å være ung og kreftsyk. Jeg ble invitert inn til Radiumhospitalet for å holde foredrag for de involverte. Etter noen runder med edder og galle kom jeg frem til at jeg burde bruke tiden til å dele mine erfaringer og med det, om mulig gjøre veien litt lettere for de unge som kom etter oss.

Reblogg: Natalesarc – DAG 4 til 5: Lima

Reblogg: Natalesarc – DAG 4 til 5: Lima

«…Nå krasjer vi tenkte jeg. Utenfor vinduet var det lyn og torden. Jeg har aldri i hele mitt liv vært så redd. Og ikke hadde jeg noe kontroll over situasjonen. Jeg bare satt i stolen fastlås, gjemt under en poncho og var livredd. Det er den værste flyturen jeg har tatt, gjett om jeg var overlykkelig da vi landet i Lima.»

Inn på tunet – velferdstjenester på gårdsbruk

Inn på tunet – velferdstjenester på gårdsbruk

Jeg synes det er veldig spennende å høre om forskjellige måter vi som samfunn kan hjelpe barn og unge på. Det finnes så mange ressurser og kreative metoder der ute som kan gjøre en enorm forskjell i livene til de som trenger det. Gårdsbruk for eksempel. Det ligger...

ORKIS Hagen – et aktivitetstilbud for ungdom

ORKIS Hagen – et aktivitetstilbud for ungdom

Hvilken betydning kan det ha for barn og unge å være i kontakt med naturen? Hvordan kan naturen fungere som en arena for læring, terapi eller relasjonsbygging? Kan barn og unge oppnå mestringsfølelse, lære mer om sammarbeid, få bedre selvfølelse og selvtillit gjennom...

Studere sosialt entreprenørskap?

Studere sosialt entreprenørskap?

‘Sosialt entreprenørskap’ har i de senere årene bemerket seg som en forretningsmessig metode hvor verdigrunnlaget baserer seg på den sosiale bunnlinjen så vel som den finansielle. I tråd med en generasjon som i større grad verdsetter tid over penger, er det ikke lengre Gordon Gekko og 50-cent som går i første rekke for å bære frem kapitalismens faner.

– Et initiativ for å ta vare på helsen sin må ikke nødvendigvis være så alvorlig, så massivt, så målrettet, så gjennomført eller perfekt.

– Et initiativ for å ta vare på helsen sin må ikke nødvendigvis være så alvorlig, så massivt, så målrettet, så gjennomført eller perfekt.

En folkehelsekoordinator har en utrolig viktig rolle og skal blant annet sørge for at folkehelseperspektivet ivaretas i alle planer, men vi ville ha mer action og hands-on erfaringer med ulike målgrupper. Vi hadde lyst til å starte noe istedenfor å koordinere noe, gjøre noe istedenfor å snakke. Vi bestemte oss for å brette opp ermene og hoppe i det selv, og lage flere arbeidsplasser for andre folkehelsearbeidere i samme slengen.

«Vi er oss selv, og selvfølgelig den Rullende Café»

«Vi er oss selv, og selvfølgelig den Rullende Café»

«Kaffe eller te, vi er den Rullende Café» roper vi mens vi smiler til de forbipasserende. Noen ser skeptisk på oss. Noen forstår ikke egentlig helt hva det er vi holder på med. Andre smiler før de haster av gårde. Endelig er det noen som stopper! En eldre herremann lurer fælt på hvorfor vi roper og drasser rundt på noe han tror er et flyttelass.

Klisjeer – du må bare lære deg å like dem!

Klisjeer – du må bare lære deg å like dem!

Du kommer ikke unna klisjeer i denne bransjen. Kommunearbeidere er proppfulle av standardsetninger, og det er lett å bli en forutsigbar figur, slik som i «Etaten» eller «The Office». For vi mennesker er så forutsigbare på mange måter.

Å hjelpe noen andre

Å hjelpe noen andre

I midten av august 2014 ble jeg kontaktet av Tim. Han ringte og spurte om jeg kunne treffe han for å diskutere en markering for å få en aktiv boligpolitikk i Trondheim og videre arbeid med dette. Et par dager senere møttes vi på Dromedar og diskuterte planene hans.

Impact Coffee Oslo, én gang i måneden

Impact Coffee Oslo, én gang i måneden

Én gang i måneden møtes vi til kaffe sammen med likesinnede samfunnsinnovatører. Vi er mennesker som ønsker å lære mer om metoder og mennesker som jobber med å fornye samfunnet. Dette gjør vi hos Deichmanske hovedbibliotek i Oslo på folkeverkstedet deres. Vi inviterer...

Reblogg: DAG 2 TIL 4 – NEW YORK, BYEN SOM ALDRI SOVER

Reblogg: DAG 2 TIL 4 – NEW YORK, BYEN SOM ALDRI SOVER

Natale Hugvik / Natalesarc har, etter et snev av vel berettiget reisefeber, endelig kommet seg til New York. I dette innlegget tar hun pulsen på byen som er en av de mest kjente, travle og mangfoldige vi har i verden.

Reblogg: Sosent i Cape Town – HOPE IN EVERY CUP

Reblogg: Sosent i Cape Town – HOPE IN EVERY CUP

Det er ikke uten grunn at praksisplassene gjennom Sosial Entreprenørskap v/UiO er plassert i Cape Town: Et virvlende sentrum som tiltrekker seg sosiale innovatører fra hele verden.
(…) Ground UP er et barista prosjekt som ønsker å lage en kafe franchise for å finansiere Ground up akademiet. Det er også et springbrett for ufaglærte fra townshipene (slum-områdene) i og rund Cape Town.

UngXit: Forebyggende arbeid med barn og unge

UngXit: Forebyggende arbeid med barn og unge

Dette er Silje Bratberg. Silje er en sosialentreprenør som i disse dager driver en crowfundingkampanje hvor hun ønsker å finansiere et aktivitetstilbud for barn som bor i alsylmottak via sin bedrift UngXit.

Reblogg: Dag 1 – Fly til New York

Reblogg: Dag 1 – Fly til New York

Fredag 24. juli var avreisedagen endelig her for Natale Hugvik. Men som seg hør og bør gikk ikke alt som planlagt. Kommer alt stresset nå, før jungelen, eller er dette bare starten?

Reblogg: Norgesturné

Reblogg: Norgesturné

På to dager har Tomas og jeg kjørt fra Oslo til Sogn og Fjordane, teltet, fisket, besøkt familie i Vikadalen og klatret opp fjellet Bøttejuv. Jeg benyttet anledningen til å teste turutstyret til jungelturen, samtidig fikk jeg en god smakebit av norsk friluftsliv.

Hvordan crowdfunding-kampanjen for Playing Lean ble 500 % fullfinansiert

Hvordan crowdfunding-kampanjen for Playing Lean ble 500 % fullfinansiert

– På ene siden kan du si jeg ikke kunne noe, men på den andre siden så hadde jeg tatt et vanlig fag på NMBU på mastergraden hvor jeg valgt å studere crowdfunding. Jeg hadde lest meg opp og tatt 10 studiepoeng. Jeg hadde fått en anstending karakter på det. Så vi trodde vi kunne det for de vi hadde lest oss opp på dette. Men vi var for optimistiske.

Reblogg: Sosent i Cape Town – 1/3 Down!

Reblogg: Sosent i Cape Town – 1/3 Down!

For de som måtte være bekymret for hvordan vi har det her nede, så kan dere tenke som så at intet nytt som regel betyr godt nytt (altså at vi koser oss gløgg). Men her kommer i hvert fall et ferskt innlegg, så god lesing!

Reblogg: Sosent i Cape Town – Første dag på jobb

Reblogg: Sosent i Cape Town – Første dag på jobb

Vi er 21 studenter for tiden stasjonert i Cape Town, Sør-afrika, som en del av et internship- og utvekslingsprogram gjennom senter for Sosialt Entreprenørskap ved UiO. I ukene som kommer vil vi skrive om vårt opphold i Cape Town og om sosialt entreprenørskap i Sør-afrika.

Åå, du er så flink!

Åå, du er så flink!

Åå, du er så flink!

Det er utrolig hyggelig når noen sier det, faktisk så hyggelig at jeg innimellom tar meg i å neie pent mens jeg sier, tusen takk!

Men så slår det meg, vet egentlig de som sier at jeg er så flink hva jeg gjør? Eller er det bare en Facebook-like som trigger hukommelsen?

Reblogg: Jeg skal til jungelen

Reblogg: Jeg skal til jungelen

Denne sommeren 24 juli, setter jeg kursen mot Cusco i Peru. Jeg skal besøke en ideell organisasjon som arbeider målrettet for å bevare naturens mangfold, kartlegge truede arter og beskytte regnskogen. Jeg har aldri vært et aktivt friluftsmenneske, en sånn happy camper som telter i all slags vær, sover på hardt underlag og utsetter meg for ubehag og livstruende forhold. Jeg er et luksusdyr og vet at alt har sin pris.

5 steder du kan finne funding som sosialentreprenør

5 steder du kan finne funding som sosialentreprenør

Sosialentreprenører vil, som navnet tilsier, gjerne generere avkastning på den sosiale, så vel som den finansielle bunnlinjen. For de fleste investorer er det imidlertid den finansielle bunnlinjen som er den avgjørende for hvorvidt de skal satse på din bedrift eller ikke. Her er noen tips til måter å finansiere ditt prosjekt på.

Det fargerike fellesskap – tid for å leke med ideer

Det fargerike fellesskap – tid for å leke med ideer

Når man skal opprette et nytt tjenestested, med få midler, er man avhengig av at andre er like kreative som deg selv 😉 Nå var tiden inne for at ildsjelene ikke lenger skulle sitte på hver sin tue og tenke samhandling på en felles arena. Jeg tror jeg er en god menneskekjenner, men det hender jeg tar feil …

Sosialt entreprenørskap: hvordan balansere den doble bunnlinjen?

Sosialt entreprenørskap: hvordan balansere den doble bunnlinjen?

Når jeg bestemte meg for å starte en bedrift som søker å hjelpe utenlandske arbeidssøkere inn i arbeidsmarkedet i Trondheim, så var det naturlig at Kulturkoordinator ville bli en sosialt entreprenøriell virksomhet med et tosidig mål: det er en privat bedrift som har som mål å gå rundt økonomisk, samtidig som den skal tilby en løsning til et nåværende samfunnsproblem.

Etablering av lokalavdeling i Trondheim

Etablering av lokalavdeling i Trondheim

Rundt årsskiftet 2011/2012 fremsto det klarerer og klarere for Leieboerforeningen at det var behov for en nasjonal tilstedeværelse. Sammen med Kommunal- og regionaldepartementet og Husbanken ble det bestemt at vi i første omgang skulle satse på å etablere oss i Trondheim. Leiemarkedet i Trondheim er stort og med en stor andel studenter er det en by hvor vi antok at behovet for våre tjenester var stort.

– If you want to bring about change, first you need to measure the impact

– If you want to bring about change, first you need to measure the impact

I have been involved in the restaurant and catering industry for a long time, as both a chef, and owning my own restaurants.

Contrary to what a lot of people think, owning a restaurant is not a guaranteed way to make a stack of money and retire early. It is long hours, very competitive, low margins, and often can be quite short-term oriented. “We need the sun to shine this month” etc etc.

Tips, triks og info om hvordan å bli årets Game Changer 2015!

Tips, triks og info om hvordan å bli årets Game Changer 2015!

1. juni gikk startskuddet for Game Changer konkurransen 2015, som er et samarbeid mellom P4, TV3, Viasat og Reach for Change. Ved å vinne konkurransen får du en plass i Reach for Change sitt inkubatorprogram, samtidig som du får personlige rådgivere, blir en del av et internasjonalt nettverk og får tilgang på kurs og workshops basert på behov. Årets Game Changer vinner også et stipend som kan brukes til drift (som for eksempel lønn).

#oslotalks – begynnelsen

#oslotalks – begynnelsen

En vinterdag i januar satt vi, Viktor, Helena, Caroline og jeg, og grublet. Vi så en utfordring, et problem, som vi ikke helt visste om det fantes en løsning på. For det var det vi hadde lært, i løpet av den første samlingen på studiet sosialt entreprenørskap, at man skulle ta utgangspunkt i et tenkelig løsbart problem…

Hvordan finansiere sosialt entreprenørskap?

Hvordan finansiere sosialt entreprenørskap?

Chris Klemmetvold postet et innlegget på bloggen sin etter han holdt et kort foredrag på Impact Coffee om finansiering av bedriften Medarbeiderne. Han forteller en interessant historie om én vei det er mulig å gå fram. For det finnes mange veier!

Å stifte en forening: babyskritt og sjumilsteg

Å stifte en forening: babyskritt og sjumilsteg

I sist blogginnlegg var jeg innom «learning by failing» fritt oversatt etter John Deweys «learning by doing» og det har egentlig fungert som mitt mantra og læresetning gjennom hele Bipolarforeningens fødsel og vekst.

Det første først, jeg hadde seriøst ikke peiling på hva det var jeg var med på å starte…

Nettverking-dansen: En balansekunst mellom det å gi og det å få

Nettverking-dansen: En balansekunst mellom det å gi og det å få

Som ansatt i en internasjonal non-profit, heller enn en gründer av egen virksomhet, kom jeg første arbeidsdag i Reach for Change til duk og dekket bord. Vi har klare kjerneaktiviteter, en tydelig visjon og misjon, en god struktur og i tillegg var det partnere på plass, også i Norge. Man kan nesten lure på hva som da kan være utfordrende? Tja… Det kan nok egentlig fremstå temmelig problemfritt.

Sosialentreprenører i Norge

Sosialentreprenører i Norge

Hvem er sosialentreprenørene i Norge? Det er det mange som har spurt meg om, og jeg kan liste opp en del, men absolutt ikke alle. Det er mange som identifiserer seg som sosialentreprenører, og mange som ikke gjør det selvom vi kunne ha sagt at de er det. Men det er dette med identifikasjon. Kanskje det er like greit å heller la mennesker identifisere seg selv som sosialentreprenør?

Ildsjeler – hvem brenner for hva i helseverdenen?

Ildsjeler – hvem brenner for hva i helseverdenen?

Ideen om frisklivssentral er det andre ildsjeler som står for. Min oppgave er å løfte de gode ideene og dem som brenner for konseptet folkehelse. En frisklivssentral er en arena for gode folkehelsetiltak. Vi har fortsatt et stykke å gå før vi ser på sosial- og helsearbeiderens oppgaver som de samme. Mennesket står faktisk i sentrum. Men det er få som tilbyr «holistiske» konsepter som tilfredsstiller de målgruppene som trenger det mest.

IntoFood´s Will Nicholsen new blogger at Samfunnsinnovatørene

IntoFood´s Will Nicholsen new blogger at Samfunnsinnovatørene

I´ve known Will since 2011, I think. He was among the first people I got to know in the social entrepreneurship community, and all the time I´ve know him he has focused on food. Either as a learning arena for young people or through teaching how to cook food that has...

6 lærdommer fra utviklingen av Zaatari-appen

6 lærdommer fra utviklingen av Zaatari-appen

Vi kom i kontakt med Pål gjennom Impact Coffee Oslo på høsten 2014. En dag fikk vi en hyggelig email fra han om appen Zaatari som han hadde laget, så den neste Impact Coffee samlingen vi hadde etter det spurte vi han om han kunne dele seks ting han hadde lært av å lage Zaatari med oss. Her er oppsummeringen av det han fortalte oss.

6 tips fra oppstarten til Atlas Kompetanse

6 tips fra oppstarten til Atlas Kompetanse

Atlas Kompetanse ble startet på høsten 2014 og allerede har det skjedd masse rundt Saad og Firdawsa. De har fått seg kontor på Sentralen i samfunnsinkubatoren til SoCentral, de har satt i gang med en rekke piloter, og de har lært masse om å gå fra offentlig til privat sektor. Vi spurte om de kunne gi oss seks tips for hva man bør tenke på i oppstarten av en bedrift, og om de kunne presentere det for oss på Impact Coffee Oslo i mars. Det gjorde de, og her er tipsene deres.

Fra tankespire til viktig nettverk

Fra tankespire til viktig nettverk

Historien om Sunne kommuner er en historie om en idé som ble sådd flere steder samtidig. Nesten alt starter med en idé. Ett menneske som tenker én tanke, eller flere som kommer sammen i et felles behov, mål eller visjon. Det er også tilfellet for Sunne kommuner; et nettverk som jobber for å skape lokalsamfunn som fremmer helse og trivsel for alle. Men hva begynte det med?

3 gode og 3 dårlige ideer fra oppstarten av Kulturkoordinator

3 gode og 3 dårlige ideer fra oppstarten av Kulturkoordinator

Vi har fulgt Ingrid siden starten av 2014 i hennes arbeid med å etablere Kulturkoordinator. Hun har vært gjennom mye på veien, og vi har fått tatt del i dette fra sidelinjen. Siden vi har fått følge nettopp denne reisen visste vi også at hun hadde mye å bidra med som andre som vil starte bedrift kan lære av. Derfor ba vi henne dele 3 gode og 3 dårlige ideer å gjøre/ikke gjøre under oppstarten på Impact Coffee Oslo. Her er hva hun fortalte oss.

More power in buying products than putting a ballot in a box

More power in buying products than putting a ballot in a box

I feel responsible I am very conscious about the impact of my consumption choices. Buying is voting, I believe we have actually more power in buying products that support the world we want to build. I feel responsible. If I buy a carrot that has been spread with...

6 tips fra Marte Djupesland, gründer av Just Fashion

6 tips fra Marte Djupesland, gründer av Just Fashion

Marte Djupesland startet Just Fashion som selskap i 2013 og var i drift våren 2014. Selskapet hennes formidler etisk mote fra gode designere rundt omkring i Europa. Som seg hør og bør har hun opplevd både motstand og medgang. Vi har fulgt henne en stund og sett hvor mye kunnskap som egentlig har blitt skapt i løpet av denne pågående reisen.

Bipolarforeningen, en forening skapt av behov

Bipolarforeningen, en forening skapt av behov

Som mange andre gode ting, stammer også Bipolarforeningen fra en visjon skapt av behov. I dette tilfelle mitt, og jeg tenkte at det må da være flere enn meg som har dette behovet? Etter mange år i psykiatrien fikk jeg til slutt diagnosen bipolar lidelse. Det var...

Er jeg en sosial entreprenør, eller bare en snill gammel dame?

Er jeg en sosial entreprenør, eller bare en snill gammel dame?

En sosial entreprenør er en person som bevisst tar tak i et bestemt samfunnsproblem og etablerer nye løsninger, fra Ferd sin hjemmeside.

I nesten et år fulgte jeg min datter, den gangen femten år gammel, gjennom et heftig behandlingsforløp av en enda heftigere kreftdiagnose. Selve kreften, behandlingen og prognosen var det lite jeg kunne gjøre noe med, men livskvaliteten under og etter behandling mye.

Å gi kosebamser og sjokolade, en yndet aktivitet for mange stiftelser og foreninger, gir trøst et lite sekund, men ikke mer, og er gaver som egentlig bør være forbeholdt å gi fra de pårørende.

Zaatari en app som forteller flyktningbarnas egen historie

Zaatari en app som forteller flyktningbarnas egen historie

Siden starten på konflikten i Syria i mars 2011 har over 3,8 millioner mennesker flyktet fra det borgerkrigsherjede landet. I flyktningleiren Za’atari i Jordan bor det i følge FN rundt 85.000 flyktninger ­ over halvparten av disse er barn. Som tidligere utenriksjournalist i TV 2 Nyhetene har Maria Korkunc over lang tid savnet barn og unges stemmer fra konfliktområder. Altfor ofte er nyhetsinnslag fra disse områdene politikertunge og mannstunge – og i de aller fleste tilfeller er det voksne som blir intervjuet.

Metamorfose og mesterverk

Metamorfose og mesterverk

Da jeg var yngre, gikk jeg gjerne på hip-hop-konserter. Der søkte jeg idealer som kunne gi meg en identitet som stemte med min tolkning av verden. Nå har jeg utvidet repertoaret og nyter også klassisk musikk med selveste Filharmonien på podiet. Det er en endring som har kommet med erfaringer, og med fascinasjonen over at så mange mennesker kan få til noe så magisk og genialt ved simpelthen å være på jobb sammen. Musikernes jobb er å formidle harmoni og mestertakter. Der ligger det mye arbeid bak, og ikke minst mye god helse i.

Sosialentreprenørene i Raus blogger her i 2015

Sosialentreprenørene i Raus blogger her i 2015

Disse fire flotte menneskene drakk jeg kaffe med på kulturhuset en tidlig morgen i februar. De fortalte om hvordan de ønsker å skape et rausere samfunn. I Oslo. I Norge. Og så i hele verden. Enkelt og greit.

Mine viktigste investorer

Mine viktigste investorer

Det er kvinnedagen, 8. mars, og jeg tenker på hvordan jeg har kommet her jeg er. Jeg er entreprenør. Jeg driver et selskap sammen med Therese Byhring. Vi har holdt på siden januar 2012. Vi har hatt mye motgang og en del medgang. Vi har jobbet på, og vi har sett resultater, men tro meg, vi har jobbet hardt. Da har det mye å si hva som venter deg når du kommer hjem.

Å skape et felleskap

Å skape et felleskap

Vi har lenge tenkt at det vil være spennende å jobbe mer direkte med leieboerne i deres bomiljø, hjelpe dem til å utvikle sin stemme og å gi dem makt. Vi har prøvd forskjellige innfallsvinkler til dette, men vi har ikke hatt noe særlig suksess før nå.

Oppstarten av: Love and Juice Balance Bar AS, juicebar og kafé drevet av ungdom

Oppstarten av: Love and Juice Balance Bar AS, juicebar og kafé drevet av ungdom

Jeg møter Rita i hennes kafè på Kolbotn stasjon. Hun drømte om å starte opp en juicebar og kafè da første etasje på stasjonsbygningen skulle leies ut i 2013. Rita Marie Jensen hadde erfaring med drift allerede, ettersom hun leide hele annen etasje der hun blant annet tilbyr yoga og dansekurs i tillegg til at terapeuter innen ulike fagfelt har sin virksomhet der. For Rita måtte fokus være på næringsrik mat, og det ble et fusjonert konsept mellom RAW Food og norsk husmannskost.

Å skape økt toleranse for mangfold

Å skape økt toleranse for mangfold

Høsten 2014 startet jeg bedriften Kulturkoordinator som skal hjelpe utenlandske arbeidssøkere inn i arbeidsmarkedet i Trondheim ved å tilby veiledning og kurs. Toleranse for flerkulturalitet er det jeg brenner sterkest for – så gjennom å hjelpe ressurssterke innvandrere inn i arbeidslivet er målet å skape økt toleranse for mangfold i næringslivet vårt. Ideen bak bedriften er en kombinasjon av min egen erfaring med å bo i andre land; USA, Nicaragua og Argentina, samt min egen erfaring med å flytte tilbake til Norge med en argentinsk ektemann, og min mastergrad i sosial antropologi.

Den utrolige reisen

Den utrolige reisen

Stiftelsen Reach for Change var en idé som oppstod da Sara Damber, en Svensk sosial entreprenør (som startet opp anti-mobbe organisasjonen Friends som 19-åring), fikk i oppdrag fra Kinnevikgruppen å finne en måte for Kinnevik å skape så stor positiv sosial endring som mulig. Resultatet ble Reach for Change. En stiftelse som jobber for å bedre hverdagen til barn og unge.

AnneFi Troye fra Cornelia stiftelsen blogger her i 2015

AnneFi Troye fra Cornelia stiftelsen blogger her i 2015

Dette er AnneFi! AnneFi er en superstjerne! Hun hjelper alle ungdommer som får en kreftdiagnose i Norge til å få det litt bedre mens de er på sykehus. I ti år har hun drevet Cornelia stiftelsen, hvor hun vier all tiden sin til å gjøre livet bedre for disse ungdommene. Og lar ingenting stå i veien! Dette er en dame som vet hva hun vil, og som alltid får det til!

Ord som skal diskuteres

Ord som skal diskuteres

Onsdag 25. februar har vi meetupen vår Impact Coffee Oslo hos Deichmanske. Vi skal snakke om alle ordene og begrepene vi bruker innenfor sosialt entreprenørskap og sosial innovasjon/samfunnsinnvasjon. Vi samler inn ord på Twitter. Tweet til oss på @saminnovatorene

Myriam Bouré blogging in 2015

Myriam Bouré blogging in 2015

We met Myriam on our very first Impact Coffee Oslo meetup in August 2014. We quickly became engaged in her enthusiam and ideas, and she recently presented her ideas, experience and knowledge at the meetup we had in January. Her interest, and expertise I should say (although she would not say it herself), is collaborative economy.

Helga Øvsthus Tønder fra Ashoka Norge blogger her i 2015

Helga Øvsthus Tønder fra Ashoka Norge blogger her i 2015

På vår første Impact Coffee Oslo møtte vi endelig Helga i 2014. Vi visste at Ashoka skulle etablere kontor i Norge, men vi hadde ikke fått møtt personen som skulle lede an ennå. Inn kom Helga og endelig fikk vi hilst på henne. I januar i år fikk vi tatt en to timer...

Marthe Løkken fra Bipolarforeningen blogger i 2015

Marthe Løkken fra Bipolarforeningen blogger i 2015

Jeg har aldri møtt en dame som Marthe og jeg beundrer henne og arbeidet hun gjør gjennom Bipolarforeningen. Arbeidet hun gjør er inspirerende og jeg er utrolig takknemlig for at hun takket ja til å blogge på Samfunnsinnovatørene slik at andre også kan bli inspirert. Og se at det nytter. Her er hun!

Bente Sofie Bye blogger for oss i 2015

Bente Sofie Bye blogger for oss i 2015

Bente tok kontakt med oss på høsten i 2014 og vi ble veldig begeistret for henne. Som du ser er hun veldig produktiv og veldig engasjert i de hun jobber for. Vi gleder oss til å høre to historier fra henne denne våren. Èn om tang og én om en kafé på en togstasjon.

Martin Gustavsen fra Leieboerforeningen blogger hos oss i 2015

Martin Gustavsen fra Leieboerforeningen blogger hos oss i 2015

Møt Martin fra Leieboerforeningen. Han skal også blogge hos oss i år. Vi har spurt han fordi vi har jobbet med Martin og sjefen hans Lars siden 2012 og vi beundrer dem begge veldig. Det er skikkelig flinke folk som jobber hardt for leieboere, og som hele tiden presser grenser der andre gir seg.

Sunne kommuner blogger i 2015

Sunne kommuner blogger i 2015

Sunne kommuner skal også blogge her i 2015. Vi har spurt de fordi folkehelsa er en viktig del av samfunnet som ofte sammenfaller med mange andre fagfelt. Vi har også spurt de fordi vi tror det vil gi et viktig perspektiv på det å starte og drive en organisasjon som jobber på denne måten. Bli bedre kjent med de her!

Kristine Laake fra Reach for Change blogger i 2015

Kristine Laake fra Reach for Change blogger i 2015

I 2015 skal vi ha en rekke gjestebloggere hos oss og her finner du den første gjestebloggeren. Vi har stilt henne tre spørsmål. Vi har spurt Kristine fordi hun jobber nå med å starte opp organisasjonen Reach for Change i Norge. Organisasjonen ble startet av Sara Damber i Sverige og har utvidet til ganske mange land siden 2010. Det tror vi gir et unikt perspektiv akkurat nå. Her kan du lese mer om Kristine.

Å starte min egen bedrift: viktigheten av å ha en mentor

Å starte min egen bedrift: viktigheten av å ha en mentor

Da jeg ble spurt om jeg kunne være gjeste blogger for Samfunnsinnovatørene for å skrive om hva jeg erfarer mens jeg starter opp mitt eget firma, visste jeg med en gang hva som måtte bli et av de viktigste erfaringene mine det siste halve året. Nemlig betydningen av å ha en mentor underveis. Dette blogg innlegget handler derfor om hvor viktig det har vært for meg ha en mentor i oppstarts fasen, samtidig som det også er et takkebrev til min mentor Merete.

Den første dørstokkmila: å fortelle om forretningsideen min

Den første dørstokkmila: å fortelle om forretningsideen min

Jeg tenkte på forretningsideen min (jobbveiledning for utenlandske arbeidssøkere) i over ett år før jeg sa det høyt til noen (andre enn min mann). Grunnen til at jeg brukte så lang tid på å fortelle noen om den, var helt klart fordi jeg var redd for at andre skulle synes at ideen min var teit. Eller at de skulle komme med kritiske spørsmål, som jeg ikke visste svaret på. Dørstokkmila føltes derfor veldig lang.

Hva er nettverking?

Hva er nettverking?

Da jeg bestemte meg for å starte min egen bedrift, visste jeg at det ville innebære at jeg skaffer meg et nettverk i arbeidsmarkedet i Trondheim. Siden jeg ønsker å hjelpe utenlandske arbeidssøkere med å komme inn i arbeidsmarkedet, betyr det at jeg ikke bare trenger et nettverk for min egen del, men også for mine kunder, altså arbeidssøkerne selv. Noe av det mest grunnleggende for å finne jobb er å ha et nettverk som kan hjelpe deg på vei.

Ung, kvinne og gründer?

Ung, kvinne og gründer?

Jeg har alltid assosiert ordet gründer med voksne menn i dress, gjerne i 40 – 50 åra, utdannet siviløkonom eller lignende, og med en allerede lang og suksessfull karriere bak seg. De starter gjerne store firma slik som for eksempel Apple eller Microsoft, og det de...

Global Dignity Day på Elvebakken Videregående Skole

Global Dignity Day på Elvebakken Videregående Skole

Jeg står bak en søyle, gjemt for det fullsatte auditoriet på Elvebakken videregående skole. På scenen noen meter unna forteller en lyshåret ung mann sin verdighetshistorie i det varme gule scenelyset. Et tordenbrak av applaus følger han ned fra scenen og opp til kinosetet mellom klassekameratene.

Kunskapsföretagaren: En liten bokskatt

Kunskapsföretagaren: En liten bokskatt

«Kunskapsföretagaren» er en perfekt blanding av gode tips til sosialentreprenører og andre som driver kunnskapsforretning, og intervjuer med spennende folk i bransjen, både i Sverige og andre steder i verden.

3 ting bedriften din kan gjøre for å bidra til et bærekraftig samfunn

3 ting bedriften din kan gjøre for å bidra til et bærekraftig samfunn

Jeg sitter på første rekke med blikket festet på hun som deler bærekraftige erfaringer med oss. Vi er samlet på minikonferansen: fra hardcore business til heartcore business. Nina Schefte har økt IKEAs overskudd ved å forebygge barnearbeid. Spørsmålet jeg stiller meg er «kan JEG overbevise sjefen MIN om å bidra til å løse et samfunnsproblem som for eksempel barnearbeid?»

Nordmann vil hjelpe 200 millioner indere ut av matkrisa

Nordmann vil hjelpe 200 millioner indere ut av matkrisa

I slummen i India lever millioner av mennesker med usikkerheten om de har nok penger til å fø familien sin fra dag til dag. Nå konkurrer nordmannen Karl Oskar Teien om en million dollar til et prosjekt som skal hjelpe til med å løfte 200 millioner mennesker ut av matkrisa.

SIX Nordic i Oslo oktober 2013: Millennials Changing the Nordics

SIX Nordic i Oslo oktober 2013: Millennials Changing the Nordics

Jeg har fått utrolig mye ut av å være en del av nettverket Social Innovation Exchange (SIX). Det er et nettverk som ble startet i England, og i dag er det globalt. Så mye har jeg fått ut av å møte samfunnsinnovatører fra andre land i verden at jeg tenkte at dette må...

Panterne starter i Oslo. Har DU det som trengs for å være med?

Panterne starter i Oslo. Har DU det som trengs for å være med?

Chris Klemmetvold er en kar jeg beundrer mye. Han er en god venn og et godt menneske. Og en dyktig samfunnsinnovatør. Han startet Panterne i 2011, et selskap som har to oppgaver sånn som jeg ser det: gi arbeid til tidligere rusavhengige og jobbe for et bedre miljø....

Klimavalg13: En grønn stemme til Une Aina Bastholm

Klimavalg13: En grønn stemme til Une Aina Bastholm

I dag skal jeg stemme på Miljøpartiet de Grønne. Det skal nok du også – noe annet ville vært uansvarlig. Men i tillegg skal jeg gjøre noe jeg antar de fleste ikke vurderer. Jeg skal endre på stemmeseddelen.

Forenklet og heldigital anskaffelsesportal

Forenklet og heldigital anskaffelsesportal

Ny teknologi og forenklet regelverk for anskaffelser kan spare amerikanske skattebetalere for flere hundre millioner dollar i året, i tillegg til å rekruttere mindre og nye og mindre bedrifter. Pilotprosjektet RFP-EZ bør inspirere også norske politikere. Høyre-leder...

Mikrofinans – verdens største bankmarked

Mikrofinans – verdens største bankmarked

  Ideen om mikrofinans ble til på 70-tallet, ut fra et ønske om å hjelpe fattige mennesker til å få mest mulig ut av begrensede finansielle midler. I hvilken grad har mikrofinans bidratt til å redusere fattigdom og hva er rollen til ideelle aktører i et marked...

Not All Political Advocacy Is Social Entrepreneurship

Not All Political Advocacy Is Social Entrepreneurship

In order to move into the mainstream, thought leaders agree, social entrepreneurs need help organizing and scaling. With time, the field may even merge with a socially responsible corporate sector. This requires a stricter definition of social entrepreneurship, some argue.

Gaia og spiritualitet

Gaia og spiritualitet

Vi er en vennegjeng som kaller oss for ”Villmarkens sønner”. Vi går på ski inn i marka og overnatter under en åpen, vakker og fascinerende stjernehimmel. Her lager jeg kylling tikka med naanbrød på bål.

Hvem har ansvar for nærmiljøet?

Hvem har ansvar for nærmiljøet?

Nærmiljøet er der vi bor. Hvor mange kjenner du som helst vil være "alene" når de kommer hjem? Hvor mange kjenner du som forholder seg til nærmiljøet bare når de må? Er det bare i byen det kan være sånn? Denne videoen fra RSA i England gav meg inspirasjon til å tenke...

Har du en mentor?

Har du en mentor?

Jonathan Lewis er sosialentreprenør, skribent og vert for videoserien Cafe Impact. I denne videoen snakker han med sosialentreprenører om hva en mentor kan gjøre for deg, og hva du kan gjøre for en mentor. Har du en mentor?

Hva er sosial innovasjon?

Hva er sosial innovasjon?

Sosial innovasjon, innovasjon som fornyer samfunnet vårt, går under mange begreper. Samfunnsinnovasjon og samfunnsnyttig innovasjon er to andre begreper som gjerne blir brukt. Essensen er at det er innovasjon for et bedre samfunn. På engelsk Specifically, we define...

Do You Know a Good Leader Under Forty?

Do You Know a Good Leader Under Forty?

There is a competent young leader in your life. We want to hear her name from you. In particular, we are looking for a so called Level 5 Leader. This is a concept from Good to Great: Why Some Companies Make the Leap... and Others Don't by Jim Collins. Write the name...

TED Talk: Ken Robinson: How to escape education’s death valley

TED Talk: Ken Robinson: How to escape education’s death valley

Sir Ken Robinson outlines 3 principles crucial for the human mind to flourish -- and how current education culture works against them. In a funny, stirring talk he tells us how to get out of the educational "death valley" we now face, and how to nurture our youngest...

Hva skjedde på SIX Nordic 18-19. mars?

Hva skjedde på SIX Nordic 18-19. mars?

Vi var en fin gjeng på rundt 30 stykker som møttes i København. Det var samfunnsinnovatører fra Norge, Danmark, Sverige, Finland, Island og England. Referater og artikler om samlingen Vår danske partner og vert Social + har skrevet en fin oppsummering fra samlingen...

Global Service Jam, 1. til 3. mars

Global Service Jam, 1. til 3. mars

1. til 3. mars er det Global Service Jam og det er tiden for å ta på seg de kreative buksene. Therese og jeg har deltatt på jam selv og vi digget det. Dette anbefales på det sterkeste. Du kommer til å få mye inspirasjon og energi etter denne helgen. Ideer for nye...

design + saminn: Hva er design?

design + saminn: Hva er design?

Design for Social Innovation heter det på engelsk. Design for samfunnsinnovasjon oversetter jeg det til på norsk. Designe noe som gjør noe nyttig for samfunnet på en innovativ måte. Det å ta tak i et systen eller en ting eller en reise som allerde eksisterer, og finne...

design + saminn = sant

design + saminn = sant

Samfunnsentreprenørskap. Sosialt entreprenørskap. Samfunnsinnovasjon. Nye ideer som virker. Nye løsninger på sosiale eller samfunnsmessige problemer. Design. Designtenkning. Nye ideer som virker. Nye løsninger på hvordan budskapet ditt på best måte kan nå frem til...

Forretningsplanen min lever!

Forretningsplanen min lever!

Jeg er litt usikker på sist jeg syns det var gøy å skrive en forretningsplan, og om jeg i de hele tatt noensinne har likt det noe særlig. Og det er i grunn litt rart for jeg syns forretnings- og strategiutvikling er kjempegøy. Så en skulle jo egentlig tror at å skrive en forretningsplan ville være like gøy. Men det er det altså ikke. Å skrive den, mener jeg.

Er du Årets sosiale entreprenør?

Er du Årets sosiale entreprenør?

Ferd setter søkelys på mulighetene ved sosialt entreprenørskap i Norge og kårer for fjerde året på rad Årets sosiale entreprenør. Prisutdelingen finner sted på VelFERDkonferansen på Astrup Fearnly Museet 25. Februar 2013.  Har du en ny løsning på en...

SIX Nordic | Social Innovation eXchange

SIX Nordic | Social Innovation eXchange

Sammen med Danmark, Sverige, Finland og forhåpentligvis snart Island har vi gått sammen og opprettet SIX Nordic, som står for  Social Innovation Exchange Nordic. Vi er en undergruppe av SIX , Social Innovation Exchange på et globalt plan. Vårt mål er å skape et...

Afrikanske tenåringer lager strøm av urin

Afrikanske tenåringer lager strøm av urin

Enda et eksempel på at innovasjon kommer innenfra, ikke gjennom veldedighet. Fire afrikanske tenåringsjenter, deltagere i "Maker Fair Africa", Afrikas største innovasjonscamp, har laget et system som genererer strøm fra urin.

Kokepunktet – Samfunnsinnovasjon, 5. desember 2012

Kokepunktet – Samfunnsinnovasjon, 5. desember 2012

Reblogget fra Abelia sine sider. Vær best for verden og bli den beste i verden Dato Ons 05.12.2012 Tid Ons 09:00 - 11:30 Sted Litteraturhuset, Oslo. Gratis og åpent for alle Kontaktperson Tarje Bjørgum Tarje Bjørgum +47 922 94 842 Meld deg på De samfunnsutfordringene...

Seminar om sosialt entreprenørskap på Stortinget 12. november

Seminar om sosialt entreprenørskap på Stortinget 12. november

Reblogget fra Bitten Schei sin nettside. Nettverk for Sosialt entreprenørskap fyller 5 år og inviterer til dialogmøte på Stortinget, 12. november, kl. 09.00 – 12.00 i Filmsalen. Tema: Stortingsvalg 9. september 2013: Hva vil de politiske partiene gjøre for å løse...

Gründercamper, challenges, jams og hackathons, hva er så det?

Gründercamper, challenges, jams og hackathons, hva er så det?

Gründercamper, challenges, jams og hackathons: Er det bare trendy ord eller har det faktisk innhold av betydning? Begrepet gründercamp har blitt et kjent fenomen her til lands etter en iherdig innsats fra Ungt Entreprenørskap. De arrangerer gründercamper på...

Blogger om alkoholfrie måneder

Blogger om alkoholfrie måneder

I sommer skrev Alexandra Lindvik fra Burson-Marsteller denne saken om et av våre prosjekter. Vi er veldig stolte av prosjektet og derfor publiserer vi det her også. Prosjektet er en ny måte å tenke helsekommunikasjon, folkehelse og forebyggende arbeid på, tenker vi....

Nordisk seminar om sosialt entreprenørskap 7.november 2012

Nordisk seminar om sosialt entreprenørskap 7.november 2012

Det dekkes opp til nordisk seminar om sosialt entreprenørskap på Hotell Comfort Union Brygge i Drammen 7. november. Vil du være med? Sosialt entreprenørskap har de siste årene vært et tema som har blitt satt på dagsorden i stadig flere sammenhenger – både i Norge og i...

Raspberry Pi: Samfunnsinnovasjon gjennom teknologi

Raspberry Pi: Samfunnsinnovasjon gjennom teknologi

Raspberry Pi er en liten datamaskin på størrelse med et kredittkort. Den får strøm gjennom en micro-USB port, og den har HDMI-utgang, lyd og USB. Lagringsplass får den ved at du setter inn et SD-kort. Den er ikke veldig kraftig, omtrent som en gjennomsnittlig tablett....

Hurra for kommune-Apper

Hurra for kommune-Apper

Dette innlegget er skrevet av Ivar Johansen, medlem av Oslo bystyre og bystyrets finanskomite. Innlegget ble først publisert 25. september 2012.   Hurra for kommune-Apper Parkering Oslo, er en App utviklet av Bymiljøetaten, og som gjør bilparkering enklere i Oslo...

Hvordan få bedriften din til å vokse og gjøre en større forskjell

Hvordan få bedriften din til å vokse og gjøre en større forskjell

Mange sosiale entreprenører sliter med å få forretningen til å vokse raskt nok. Det fører til frustrasjon, usikkerhet rundt den økonomiske situasjonen og mange lange arbeidsdager. Det er trist og unødvendig at de som virkelig søker å skape en bedre verden skal slite...

Fattigdomsporno og dårlig bistand

Fattigdomsporno og dårlig bistand

Fluene har funnet veien til et skittent lite hode. Røde sandkorn flyr i den svale brisen i bakgrunnen, mens et apatisk blikk møter deg fra utmagrede øyehuler. Det spretter ut fra TV-skjermen med stor intensitet og treffer deg som et stikk langt inne i sjela. Et...

Sanitærbind: Sosial innovasjon for kvinner i Sierra Leone

Sanitærbind: Sosial innovasjon for kvinner i Sierra Leone

Kvinner i Sierra Leone har dårlig tilgang på sanitærprodukter, deriblant bind. De bruker alt annet de kan finne av tøy, papir og til og med bark. De får utslett, sår og blir syke. Mange går glipp av en uke med skole eller inntektsbringende arbeid hver eneste måned på...

Et rammeverk for prototyping

Et rammeverk for prototyping

Prototypeprosesser som jams, camps og hackahtons har blitt veldig populære fordi de gjør det mulig å forholdsvis kjapt utviklge og prøve ut en idé. Det de også ofte inkluderer er utviklingen av en prototype den tiden prosessen pågår. Istedenfor å bruke lang tid på å...

Mobiltelefon i Bangladesh — myter om fattigfolk

Mobiltelefon i Bangladesh — myter om fattigfolk

Dette blogginnlegget er inspirert av kapittel 4 i boka "Think Like A Futurist" av Cecily Sommers ved PUSH institute i Minneapolis. Forlaget har gitt meg en sniktitt på boka som kommer i salg 2. oktober 2012. På snaue to tiår har mobiltelefonen transformert et helt...

Programmert til å motstå endring?

Programmert til å motstå endring?

Har du hørt dette svaret under når du har spurt om hvorfor noe er som det er? Det er sånn vi gjør det her. Dette møter man ellers også når man jobber med endring. Endring er skummelt, og vi liker det best når det er forutsigbart og riktig kategorisert. Derfor er det...

Video om forretningsplan

Video om forretningsplan

Her er en kort video fra Oslo Business Region om forretningsplaner. Hva er en forretningsplan og hvorfor er dette viktig å se på? Filmen gir et lite innblikk i hvordan du bedre kan lykkes med din idé. Mange lurer på om de må ha en forretningsplan, og svaret mitt er i...

Video om merverdiavgift fra Servicekontoret

Video om merverdiavgift fra Servicekontoret

Oslo Business Region har laget en liten videoserie som kalles Etablererkurs. Her kan du se video nummer 3 om Merverdiavgift. Lær om merverdiavgift (mva, moms). Du kan også laste ned kurshefte på nettsiden til Servicekontoret for næringslivet.

Video om registrering av foretak

Video om registrering av foretak

Lurer du på hvordan du registrerer et foretak. Da er denne videoen for deg. I denne filmen lærer du om å registrere foretaket ditt i Brønnøysundregistrene. Du kan sjekke ut hva som trengs på nettsiden til Oslo Business Region. Om man er sosial entreprenør, gründer...

Video om selskapsformer

Video om selskapsformer

Kort video om selskapsformer fra Oslo Business Region. Hvilken selskapsform skal du velge? Denne filmen ser på forskjeller mellom de ansvarlige selskapsformene og aksjeselskapet og hvordan det påvirker ting som rettigheter, plikter og skatt.

Utredning om sosialt entreprenørskap

Utredning om sosialt entreprenørskap

Nærings- og handelsdepartementet har bestilt en utredning om sosialt entreprenørskap i Norge av det danske konsulentselskapet DAMVAD. Her finner du den. Hvis du har problemer med å lese rapporten på denne siden så kan du laste den ned i pdf her. Videre under finner du...

Tomme lokaler i Oslo

Tomme lokaler i Oslo

Slik som i mange andre storbyer i verden er det mange tomme butikklokaler i Oslo. Det er mange forskjellige årsaker til det, men det viktigste er at jo lengre de står tomme, desto vanskeligere er det å få leid de ut. For markedet synker lokalene i verdi. Det tror...

Endring kommer til byen!

Endring kommer til byen!

Det høres ikke like bra ut på norsk som det gjør på engelsk. Men uavhengig av det, endring kommer til byen. Jeg har kjent på det lenge. Helt siden høsten 2010. Det vil si, jeg har kjent at endringen ikke bare har skjedd hos meg, men hos andre også. For noen startet...

Mer enn penger

Mer enn penger

Denne teksten er en forenklet utgave av et ti minutters innlegg jeg holdt på Høgskolen i Sør-Trøndelags Gründer Lounge 13. april 2012. Innlegget er krysspostet i min egen blogg og på på denne bloggen.  Hei. Jeg heter Chris. Jeg er 26 år, og jeg har tre mål med livet...

Handlingsplan for sosialt entreprenørskap

Handlingsplan for sosialt entreprenørskap

I fjor satte vi sammen en handlingsplan for sosialt entreprenørskap, og meningen med det er at vi som jobber i feltet skal komme med skildringer, anbefalinger og kunnskap om hva vi mener burde skje med feltet. Under finner du denne plan. God lesing!

Pop up Hub Oslo 19. – 23. mars

Pop up Hub Oslo 19. – 23. mars

Denne uken er Pop up Hub Oslo tilbake. Denne gangen skal de også holde en parallell satelite hub på Partnership for Change. I Tordenskioldsgate blir det altså mulighet for å leie en kontorplass for 100 kr denne uken, mens på Operaen og Partnership for Change har du...

Partnership for Change 20. – 21. mars 2012

Partnership for Change 20. – 21. mars 2012

Partnership for Change avholdes i Operaen 20. til 21. mars og byr på et spennende program (pdf link). Videoen over er fra fjorårets konferanse. Jeg var der selv, og jeg syns det var veldig bra. Veldig godt å se at samfunnsinnovasjon blir satt på agendaen! Som sosial...

Design – a tool for development

Design – a tool for development

As early as in 1970 Victor Papanek stated that  In this age of mass production when everything must be planned and designed, design has become the most powerful tool with which man shapes his tools and environments (and, by extension, society and himself). This...

Monsen-metoden fremmer et inkluderende arbeidsliv!

Monsen-metoden fremmer et inkluderende arbeidsliv!

Norge har fått 11 nye helter! Ekspedisjondeltakerne i "Ingen Grenser", som alle har ulike funksjonshemninger, har vært en inspirasjon for alle som har sett på. Men vi skal ikke undervurdere Lars Monsens rolle i dette. I møte med deltakerne med alvorlige...

Tenk om… 28. februar 2012

Tenk om… 28. februar 2012

Endelig kommer det også et månedlig #sosent #event! Det første eventet blir 28. februar fra 11.00 til 13.00, i beste lunsjtid! Her er teksten for eventet som du også finner på Facebook. Vi skal dit. Skal du? Tenk om... er en månedlig inspirasjonslunsj i Oslo med...

Pop up Hub Oslo 20. – 24. februar 2012

Pop up Hub Oslo 20. – 24. februar 2012

Fra i dag, altså  mandag 20. februar, til og med fredag 24. februar, er det en Pop up Hub på Tøyen Senteret. Her kan du sitte å jobbe sammen med likesinnede hele uken, og det koster kun 100 kr, hvilket gir deg det mest nødvendige, nemlig kaffe hele uka og et kontor å...

Why genuine collaboration is the next level of human evolution!

Why genuine collaboration is the next level of human evolution!

Excuse the grand title of this post, and bear with me for the next 5 minutes.... Life is, of course, all a matter of perception.  We see things from our own point of view, and that is fine most of the time.  Its not so fine when you are trying to solve a problem, when...

En co-creation guide fra social innovation exchange (SIX)

En co-creation guide fra social innovation exchange (SIX)

Våren 2011 reiste Nadina Helen Bakos og jeg på SIX Spring School i Amsterdam. Temaet var co-creation og demokrati og ut av det kom en co-creation guide som du finner her. Men hva er co-creation? I følge Dr Garth Japhet som du ser over, er det først og fremst en...

Hvorfor er kun én av fire voksne med ADHD i arbeid?

Voksne med ADHD står foran ekstra store utfordringer i yrkeslivet. Siden jeg selv har ADHD er det noe jeg har kjent på kroppen, men det var først i møte med andre voksne med ADHD jeg innså hvor stort dette problemet faktisk er!

Det hele startet med et behov

Det hele startet med et behov

Jeg satt en sen fredag kveld og surfet  på nettet, og kom over historien om William Kamkwamba. William bor i Malawi og hadde ikke tilgang til internett. Hvorfor? I landsbyen hvor han bor er det dårlig tilgang på elektrisitet. William hadde vært på biblioteket og...

Hub Oslo: Creating Community, One ‘Pop Up’ at a Time

Hub Oslo: Creating Community, One ‘Pop Up’ at a Time

One of the first steps to bring a Hub to Oslo has been taken! We’ve sent our official application to Hub Global for candidate status. Perhaps the most important question we’ve had to give words to is:Why is a Hub needed in Oslo? Why not Oslo? It’s one we know many...

Idrett som kulturbygger

Idrett som kulturbygger

Opprinnelig innlegg finnes her En liten oppdatering fra ungdom i Ngumbulu. Idrett får stadig større anerkjennelse for sin medvirkning til utviklingsarbeid. Fotballturneringen East African Cup med norske Chrisc som største bidragsyter mottok nylig en internasjonal...

«Non-Cognitive» Skills Development – go beyond qualifications!

«Non-Cognitive» Skills Development – go beyond qualifications!

  Earlier in the year I emailed a number of HR managers in Norwegian companies asking them what skills they desired from their “entry level” employees. In other words, what do they want from the young people that come into their companies to “start at the...

Mitt Afrika

Mitt Afrika

Duften av Afrika. Støvet som legger seg som et teppe over alt. Det røde støvet som er så fint, så fint, og hvordan jeg om en uke har glemt det, og lever fint med vissheten om at ingen ting egentlig noen gang er ordentlig rent.. Vinden som blåser som et jevnt kjærtegn...

En reiseguide for sosial innovasjon

En reiseguide for sosial innovasjon

>Når man skal ut å reise er det ofte nyttig med en reiseguide. Og jeg må si det samme gjelder sosial innovasjon, for meg. Sosial innovasjon er mer enn å være innovativ. Det er et nettverk av interessenter/stakeholders som kanskje skaper og implementerer løsninger, og...

*iHub i Nairobi

*iHub i Nairobi

Etter at jeg har vært her i Nairobi en stund har jeg fått en viss oversikt over hvor det "skjer" i Nairobi, og *iHub er et av de stedene som virkelig koker av innovasjon.   *iHub er et innovasjonslaboratorium for teknologi og et felleskap for unge entreprenører,...

Selvfølgelig

Selvfølgelig

På Tenk-om konferansen i Larvik intervjuet vi de to damene som er gründerne av selskapet Selvfølgelig. De jobber med å synliggjøre kunnskap, erfaring og muligheter for bedrifter og prosjekter, og å bruke denne kunnskapen på best mulig måte i kommunikasjonsarbeid. Vi...

Pixellus tar vare på historien

Pixellus tar vare på historien

>Vi gjorde et intervju med Christian Wig, gründeren bak selskapet Pixellus for en tid tilbake. Nå har han lansert selskapet og i dette intervjuet forteller han om bakgrunnen for hvorfor han startet opp nettopp Pixellus.

The Hub i Bergen

The Hub i Bergen

Da vi var på Tenk-om konferansen i Larvik møtte vi Silje Grastveit, en av initiativtakerne til The Hub i Bergen. De ønsker å etablere nye bærekraftige løsninger for fremtiden. Hub`en i Bergen er en del av et raskt voksende globalt nettverk av mennesker og steder som...

Hva ønsker du at denne bloggen skal være?

>Vi har planer om å videreutvikle bloggen vår og ønsker dine innspill om hva dere ønsker av bloggen. Ta deg et par minutter og svar på på denne spørreundersøkelsen, så får du mulighet til å være med å bestemme hvordan bloggen skal bli! Klikk deg inn på...

Innlegg fra slummen i Nairobi

Innlegg fra slummen i Nairobi

Mandag gjennomførte Amnesty International i Kenya en demonstrasjon foran Sheria House i Nairobi. Sheria House er regjeringsadvokatens kontorer, og demonstrasjonen skulle skape oppmerksomhet rundt kravene om å stoppe de tvungne utkastelsene og rivingen av boliger i...

Hvordan kan det defineres?

Hvordan kan det defineres?

Chris Klemmetvold jobber med å starte arbeids- og livstreningstiltaket Panterne. Mange stiller seg spørsmålet om hva sosialt entreprenørskap er for noe og det finnes et utall definisjoner. Her skriver Chris litt rundt hva det er for ham. I Norge er vi i stor grad enig...

Det å løse et problem kan være med på å skape nye problemer

Det å løse et problem kan være med på å skape nye problemer

I går besøkte vi Kawangware, et slumstrøk i utkanten av Nairobi med ca 100.000 innbyggere, men uten daglig vanntilførsel. Alt er billig i Kawangware foruten vann. Matatuholdeplassen ved Airport North Road De fleste innbyggerne her lever på under 1$ dagen, og bruker ca...

7 typer sosialentreprenører

7 typer sosialentreprenører

Siden sosialt entreprenørskap er et noe mystisk tema og det faktisk er sånn at ikke alle som er sosialentreprenører vet det nødvendigvis (se den syvende typen sosialentreprenør), så tenkte jeg det ville være inspirerende å skrive litt om de 7 typene Martin Clark...

JobbX Karrieresenter for ungdom

JobbX Karrieresenter for ungdom

Vi har intervjuet Mona Mauseth Evensen i JobbX. JobbX Karrieresenter for ungdom er en avdeling av Antirasistisk Senter som jobber for å fremme og  styrke den fremtidige norske arbeidsstyrken slik at den gjenspeiler mangfoldet i Norge. Vi ønsker å sikre at ungdom og...

Hva vil du skal skje med sosialt entreprenørskap i Norge?

>Dette er en pågående storify (et verktøy for å samle informasjon på veven og lage sammenheng av det) for utviklingen av som skal/vil skje med sosialt entreprenørskap i Norge. Det er en oversikt over hva "stemmer fra grasrota" vil få til med handlingsplanen, og din...

Intervjuserie med Paul Chaffey #3

Intervjuserie med Paul Chaffey #3

I november gjorde Merete og jeg et intervju med Paul Chaffey om sosialt entreprenørskap. Paul har mange tanker om hvordan sosialt entreprenørskap kan fungere og innenfor hvilke områder. Han skriver også om det på bloggen Chaffeys blogg. Han kom med så mange...

Intervjuserie med Paul Chaffey #2

Intervjuserie med Paul Chaffey #2

I november gjorde Merete og jeg et intervju med Paul Chaffey om sosialt entreprenørskap. Paul har mange tanker om hvordan sosialt entreprenørskap kan fungere og innenfor hvilke områder. Han skriver også om det på bloggen Chaffeys blogg. Han kom med så mange...

100 000 kr i pant skal bli Panterne AS

100 000 kr i pant skal bli Panterne AS

> Panterne vil samle pant for 100 000 kr gjennom en universitetsturne fra 1. til 8. desember for å etablere Panterne AS. Du kan komme i kontakt med gründer Chris Klemmetvold på facebook eller sjekke ut eventet Jeg skal hjelpe Panterne med å samle Pant for 100 000...

HIGH ALTITUDE POST FROM LADAKH, INDIA

HIGH ALTITUDE POST FROM LADAKH, INDIA

Just a quick post from my first 2 weeks in Ladakh, and my thoughts are on how different the non-profit sector is across different parts of the world. I am teaching at a school that was set up via fundraising by a very respected local buddhist monk, in the village of...

Open Space Notodden

>Lørdag 6. august inviterer Sweet Chili Stories og Mother Courage til Open Space Workshop kl. 12 til 16 på Notodden. Dette er den neste åpne Nettverkssamlingen for SE-Piloten. Tema for dagen er:Hva skal til for å gjøre suksess som sosial entreprenør i Norge?Som...

Intervjuserie med Paul Chaffey #1

Intervjuserie med Paul Chaffey #1

I november 2010 gjorde Merete og jeg et intervju med Paul Chaffey om sosialt entreprenørskap. Paul har mange tanker om hvordan sosialt entreprenørskap kan fungere og innenfor hvilke områder. Han skriver også om det på bloggen Chaffeys blogg. Han kom med så mange...

Different measures of success

>Vi har fått et nytt gjesteinnlegg fra Will Nicholson. Blogginnlegget er først publisert på Wills blogg  Takes A Spark.How do we know something works?  How do we know it doesn't?  How do we do it better next time?  Sometimes we can see...

En god uke for sosialt entreprenørskap i Norge

En god uke for sosialt entreprenørskap i Norge

  It has been a big week or two… not least all things to do with Osama Bin Laden, royal weddings, and more. We’re into May already and winter is long-gone; the events that define this year come and go. The future keeps rolling in like the tides and the seasons....

«Har du en mal for forretningsplanen min?»

«Har du en mal for forretningsplanen min?»

I 2006, da jeg gikk på Gründerskolen i Oslo og på Boston University, var jeg stadig på jakt etter maler for forretningsplaner. I forkurset skrev vi en forretningsplan og da vi var i Boston skrev vi en til. Og det jeg kan si er at de to forretningsplanene var vidt...

Thomas Anglero i WiHood

Thomas Anglero i WiHood

Vi ønsker å vise frem de norske sosiale entreprenørene og har en intervjuserie som heter "Jakten på den norske sosiale entreprenøren". Thomas Anglero er en sosial entreprenør som bor i Norge, men har hele verden som marked. Han startet firmaet WiHood fordi han så et...

VelFERDskonferansen tirsdag 3. mai 2011

> I 2011 har det allerede vært to konferanser; Tenk om konferansen i Larvik og Partnership for Change i Oslo, som har dypdykket i sosialt entreprenørskap, men det kommer mer. Sosialt entreprenørskap feires ordentlig i år og som tidligere kårer FERD årets sosial...

Ecosia – den grønne søkemotoren

>Er det mulig å surfe på nettet og samtidig bevare klimaet?  Ecosia er en søkemotor hvor hver gang du gjør et søk, blir det donert en sum penger til WWF. Det samme skjer ved hvert klikk på en betalt annonse på nettsiden. 80% av pengene som doneres til WWF går til å...

Nordisk seminar om filantropi og sosialt entreprenørskap

>24. – 25. MARS I OSLO OPERA HUS er det Nordisk seminar om filantropi og sosialt entreprenørskap. Er du sosial entreprenør, eller har lyst til å finne ut av hva det er? Mother Courage v Bitten Schei har 200 gratis billetter som vi deler ut til enkeltpersoner som vil...

Sosialt entreprenørskap og bærekraftig business

Verden over samler studenter med lederambisjoner seg i nettverk og avlegger ed på at de vil opptre ansvarlig overfor verden og samfunnet rundt seg. En artikkel i business.dk forteller om studenter ved Universitetet i Århus som har gjort nettopp dette fordi de mener at...

Et varmere Norge

Lørdag 29. januar kl 10.30 arrangerer venstrekvinnelaget seminar om sosialt entreprenørskap på Litteraturhuset i Oslo. Seminaret er åpent for alle. Les mer her.  

Åpent møte om sosialt entereprenørskap 22. januar

Den første åpne samlingen er lørdag 22. januar fra kl 10 til 14. De nye sosiale innovatørene er ikke som andre, og derfor åpnes samlingen av Camilo Heredia fra Gatekunst Akademiet. Året 2011 er innovasjonsåret, og derfor er det et veldig passende år for å komme med en...

Sustainable Sanitation Design

Sustainable Sanitation Design

>Har du hørt om Sustainable Sanitation Design?SuSan Design ble etablert i februar 2009 for å løse en stor og vedvarende krise som får svært lite omtale i mediene - Dårlig fungerende eller ikke-eksiterende sanitæranlegg i byer over hele Afrika. Ved bruk av forskning,...

Vil du noe mer? Bli med på SE:Piloten!

>Sammen med Mother Courage, Krem, Et Rikere Liv, Hjertebank og Mikrofinans Norge er Sweet Chili Stories med på å invitere deg til SE Piloten: En kursrekke og møteplass om sosialt entreprenørskap.— Ønsker du å starte egen sosial virksomhet?— Vil du avklare om sosial...

Hvor nytt er sosialt entreprenørskap egentlig…?

>På Gründerdagen 21. oktober var vi så heldige at vi fikk tatt en prat med Bjørn Lillekjendlie, daglig leder i Onsagers og min tidligere sjef i Forskningsparken. Vi snakket selvfølgelig om sosialt entreprenørskap.Bjørn har blant annet vært...

Hva er sosialt entreprenørskap?

Hva er sosialt entreprenørskap?

Først publisert på serumserum.no - 08.08.2007 - skrevet av Merete Grimeland og Tom Erik Støwer. Redigert 14.02.2015 av Merete Grimeland Det er mye snakk om sosialt entreprenørskap i medier om dagen. Men hva er det egentlig? Og hvem er det egentlig som driver med det?...