Arkiv

Det er mange som har blogget på samfunnsinnovatorene.no – her ser du innleggene som går helt tilbake til 2012.

 • «Er du en sosial entreprenør?»

  Det er mange som ikke vet at de er en sosial entreprenør, kanskje du er en av dem. Da kan det være kjekt å høre på noen folk som vet hva de snakker om, snakke om nettopp det. Den første episoden i ImpactPodden handler om det. Her kan du høre Chris Klemmetvold Sandvik og Lise… Fortsett å lese «Er du en sosial entreprenør?»

 • – Vårt mål er vise hele verden at folk med rusbakgrunn kan jobbe

  Noen selskaper ansetter folk for å levere tjenester. Medarbeiderne leverer tjenester for å ansette folk. – Vårt mål er vise hele verden at folk med rusbakgrunn kan jobbe, sier daglig leder og gründeren bak Medarbeiderne, Chris Klemmetvol

 • – Forbrukere har lyst til å bidra til å gjøre verden bedre

  Just Fashion er en nettbutikk som formidler bærekraftig mote. -Bærekraftig mote tar vare på mennesker, dyr og miljø, sier gründeren bak nettbutikken, Marte Djupesland.

 • Reblogg: Ywaste – miljø og sysselsetting

  I Sør-Afrika havner omtrent 90% av alt avfall på søppelfyllingen og ungdomsledigheten er på hele 60%. Gründeren Emile Fourie bestemte seg for å gjøre noe med begge deler og startet Ywaste. I sitt arbeid med skalering av Ywaste får Karoline Aadland og Sofie Grøndahl virkelig bryne seg; hvordan finne det beste oppsettet for et prosesseringsanlegg som kan ta imot 100 tonn avfall hver dag? Ingen kan komme å si at å studere sosialt entreprenørskap er kjedelig og forutsigbart!

 • Reblogg: Om språk og dekolonialisering

  I Sør-Afrika snakkes det hele 11 forskjellige språk, men det er ingen selvfølge at barn har tilgang til bøker på sitt eget morsmål, med mindre de snakker engelsk eller afrikaans. Biblionef printer opp og distribuerer barnebøker på alle de offisielle språkene i Sør-Afrika. Målet er å gi bøker til barn som lever i fattigdom. I sommer ser Inger Hagen og Anne Lene Østli på hvordan Biblionef kan få størst mulig «social impact».

 • Reblogg: Utvikler det første sosiale supermarkedet i Afrika

  Ingvild Gausereide Jacobsen og Truc Nguyen ser med nye øyne på ressursene som er til overs i det Sør-Afrikanske samfunnet. Målet er å redusere matkostnadene til Cape Towns fattigste, skape nye arbeidsplasser og redusere matsvinn.

 • Penger som teller!

  Det kan være en bra ting å skrive søknader for å få penger til prosjekter! Planene blir mer konkrete, jeg blir bedre kjent med eventuelle samarbeidspartene og ofte resulterer det i gode samarbeid.

 • Reblogg: Nelson Mandelas Sør-Afrika

  Tre år etter Nelson Mandelas bortgang er han høyst tilstede blant Sør-Afrikas befolkning. Etter å ha kjempet mot apartheid i hele sin ungdom og sitt voksne liv, kom Mandela endelig til makten i 1994 og avskaffet apartheid. Karoline Aadland og resten av studentene i Cape Town har gått historien i sømmene for å forstå de sosiale utfordringene Sør-Afrika står ovenfor.

 • En sommer med sosialt entreprenørskap i Cape Town

  I to måneder fremover skal 24 studenter fra UiO arbeide og studere i Cape Town. Samfunnsinnovatørene blir med på reisen ved å poste utvalgte innlegg fra studentenes egen blogg.

 • Inkludert in translation? Si si!

  Når Ketil vanligvis tenker på teambuilding, tenker han på kleine corporate-samlinger med en overbetalt konsulent der man roper slagord mens man henger over et juv i en lang line. Dette var heldigvis noe helt annet.