Arkiv

Det er mange som har blogget på samfunnsinnovatorene.no – her ser du innleggene som går helt tilbake til 2012.

 • Kom i gang!

  Før man starter et prosjekt er der viktig å ta noen ekstra runder med den strategiske begrunnelsen for prosjektet: Hva er vitsen med akkurat denne prosjektidéen? Hva skal vi endre på og hvorfor i all verden er akkurat denne idéen et interessant og relevant virkemiddel i det endringsarbeidet? Har noen gjort det før og hvordan kan vi vite at akkurat denne aktiviteten vil medføre de resultater vi ønsker å oppnå?

 • De tinga som er vanskelig

  –Nå jobber jeg med å selge bjørneskinn hver dag, for så å gå ut på jakt. Det er gründerens hverdag. Her må man selge, og så levere og se om man tjener penger på det. Det er ikke forretningsplan, men enkle kalkyler og testing av kjøpevilje som er verktøyet.

 • Passion leads my way (part 1)

  After few boring days I realized I had to be active. I took the time to learn useful skills that I did not have from before by always being the early bird in the office and the person who went home the latest everyday. I learnt everything by observing people around, writing notes down about knowledge I needed to know and asked to help people in all the programs the department was producing.

 • Ut og få møkk på fingra

  Jeg går inn med hud og hår og vet at her kommer jeg til å gå på mange smeller, sene kvelder og lange netter. Kjæreste, venner og familie er orientert om at jeg kommer til å trenge full støtte. Dette blir tøft.

 • Hvordan kan sosiale entreprenører og kommuner samarbeide for å redusere sosiale helseforskjeller?

  For kommunene ligger det et stort potensiale i å finne nye og bedre løsninger gjennom å samarbeide med sosiale entreprenører, og gå fra kunnskap til handling i det lokale folkehelsearbeidet.

 • Alene på en øde øy kommer du ingen vei

  Min påstand er at vår lille øy er koblet til en rekke noder som igjen hører til klynger og danner nettverk sammen. Jo lengre vi holder på desto flere noder blir vi knyttet til.

 • Hvordan måle effekt?

  Det er viktig for oss å måle effekten av prosjektene våre for å vite at vi faktisk skaper den verdien vi ønsker, og for å vite hvilke endringer vi eventuelt må gjøre for å komme nærmere målet om å gi flere en mulighet til god helse.

 • Jakten på den gode idéen!

  De fleste idéene mine forblir idéer og tankespinn. Hovedgrunnen er at idéen ikke fører med seg et formål utover å være noe nytt, noe uprøvd. Idéen løser ikke et samfunnsmessig problem, og enda verre, den jeg ønsker å rette aktiviteten mot kan mene at det er helt fåfengt og irrelevant. Andre ganger må idéen skrinlegges fordi andre rett og slett har kommet meg i forkjøpet. Ett Google-søk er nok til å bekrefte at idéen ikke representerer noe nytt. Men det finnes gode ideer også. Slik kommer du frem til dem!

 • Kunsten å endre verden!

  Vi driver ikke først og fremst med å være døve eller fikle med høreapparater og si «hæ» til hverandre i Supervisuell – men å lage film. Så på hvilken måte er det egentlig vi ser på oss selv som sosiale entreprenører?

 • Ikke alt kan måles

  Som frivillig organisasjon så er det en utrolig kjip, men viktig byråkratisk ting som må gjøres. Det er å dokumentere antall frivillige timer som legges ned for å få foreningen til å gå rundt. Dessverre er det praktisk talt umulig å få med alt det flotte og gode de frivillige gjør rundt om i landet. Mange glemmer selv hvor mange timer som faktisk går med, fort gjort å tenke at det er kun arrangementet som er målbart. Men det er også forarbeid og etterarbeid som skal verdsettes.