Arkiv

Det er mange som har blogget på samfunnsinnovatorene.no – her ser du innleggene som går helt tilbake til 2012.

 • Slik kommer du i gang

  – Helt klart er det den fine kombinasjonen av folkehelseperspektiv og forretningsperspektiv som gjør at vi kan gjøre det vi gjør i dag, skriver Kathrine Marthinsen i Folkelig. Les hennes tre råd til deg som vil starte noe eget.

 • Chris Klemmetvold skal blogge fast for oss

  – I følge de vi jobber med er det ingen som ser på tidligere rusavhengige som ressurser. Man blir behandlet som et problem eller en utfordring overalt. Vi behandler folk som har lagt rusen bak seg som folk som har lagt rusen bak seg. Våre ansatte er våre viktigste ressurser og vi har ikke råd til å ikke stole på dem.

 • Merete Grimeland skal blogge for oss fremover

  I 2007 startet jeg denne bloggen sammen med mannen min Tom Erik Støwer. Da skrev vi det første blogginnlegget om hva sosialt entreprenørskap er. Det at jeg nå selv får dele mine historier om å starte syns jeg er kjempegøy, og jeg har mye å fortelle. Også håper jeg at det kan være til inspirasjon og kan hende lærerikt. For jeg har gjort mye forskjellige, mange feil, lært usannsynlig mye, men ikke gitt opp. Det tror jeg er det viktigste av alt.

 • De pengene

  Leieboerforeningen har en tredelt finansiering. Prosjektleder Martin Gustavsen mener det har både fordeler og ulemper. Les hans meninger om finansiering i dette innlegget.

 • Når man ikke gis en sjanse, må man skape den selv

  Jeg tror det er så enkelt som at de fleste arbeidsløse døve i dag ville hatt jobb om de var hørende, selv om de ellers var akkurat de samme personene, og selv om jobben ikke krever hørsel. Det er inspirerende å se mennesker som skaper sine egne muligheter. Når man ikke gis en sjanse, skaper man den selv. Dette er noe alle kan lære av, rett og slett.

 • Hjelp til selvhjelp

  Bipolarforeningen har også bitt et springbrett for meg, noe jeg ønsker foreningen skal være, og bli for mange. Plutselig var jeg ikke bare uføretrygdet lengre, jeg hadde noe å putte på CV-en. Jeg kunne vise til hva jeg hadde gjort og kalle det arbeid selv om det ikke var lønnet. Det var en av flere grunner til at jeg ble ansatt i fast stilling i Lillehammer kommune i psykisk helseteam.

 • NORICAC first steps towards an online TV channel for immigrants in Norway

  One year ago, I started to recognise that the demand to get to know Norwegian culture and society was really big in the immigrant community in Norway. It is specially requested by newcomers who are excited to integrate into the society. As a person who had experience and a strong passion for TV productions, I questioned myself «Why not having an online TVchannel targeting immigrants in Norway, which helps them find it easier to integrate into the society?»

 • Ideen til en bedre folkehelse

  Et kjapt regnestykke viste at det ble utdannet mange flere folkehelsearbeidere enn det var folkehelsekoordinatorstillinger. Samtidig var vi overbevist om at det både var behov og muligheter for at folkehelsearbeidere kan sette i gang gode og strukturerte helsefremmende prosjekter, også utenfor en stilling som folkehelsekoordinator. Hva om vi kunne utfylle jobben til folkehelsekoordinatoren, og utforme helsefremmende prosjekter som kommunen kunne dra nytte av samtidig?

 • Thuy Thu Nguyen blogging for us in the future

  Thuy Thu Nguyen is a woman that really inspired us. Once upon a time she came from Vietnam to Norway, and felt lonely because she didn´t understand the language or the culture. Information was not easy to fine. So she made a TV channel, called Norway Information Culture and Art Channel (NORICAC), where the goal is to teach people who come to Norway the language and the culture.

 • Naturbarna – læring og lek ute i naturen

  Naturbarna sine barnehager virker for meg å være et fantastisk sted for barn. Tenk å få være i en barnehage hvor du er ute i naturen mesteparten av tiden, og stell og kos med ponnier, sauer, griser og katter er en del av hverdagen! I et samfunn hvor barn og voksne stadig oftere blir sittende stille foran blandt annet TV og dataskjerm er det så utrolig viktig å skape gode og sunne vaner hos barna fra de er små. Lilleng barnehage er en av barnehagene i Naturbarna og satser virkelig på å få barna ut i natur og aktivitet. jeg var heldig å få snakke med Heidi Kårstad som er daglig leder i Lilleng og hun fortalte om mange spennende opplevelser en naturbarnehage har å by på.