Arkiv

Det er mange som har blogget på samfunnsinnovatorene.no – her ser du innleggene som går helt tilbake til 2012.

 • Reblogg: Natalesarc – DAG 4 til 5: Lima

  «…Nå krasjer vi tenkte jeg. Utenfor vinduet var det lyn og torden. Jeg har aldri i hele mitt liv vært så redd. Og ikke hadde jeg noe kontroll over situasjonen. Jeg bare satt i stolen fastlås, gjemt under en poncho og var livredd. Det er den værste flyturen jeg har tatt, gjett om jeg var overlykkelig da vi landet i Lima.»

 • Inn på tunet – velferdstjenester på gårdsbruk

  Jeg synes det er veldig spennende å høre om forskjellige måter vi som samfunn kan hjelpe barn og unge på. Det finnes så mange ressurser og kreative metoder der ute som kan gjøre en enorm forskjell i livene til de som trenger det. Gårdsbruk for eksempel. Det ligger nemlig mange muligheter i bruk av gård… Fortsett å lese Inn på tunet – velferdstjenester på gårdsbruk

 • ORKIS Hagen – et aktivitetstilbud for ungdom

  Hvilken betydning kan det ha for barn og unge å være i kontakt med naturen? Hvordan kan naturen fungere som en arena for læring, terapi eller relasjonsbygging? Kan barn og unge oppnå mestringsfølelse, lære mer om sammarbeid, få bedre selvfølelse og selvtillit gjennom oppgaver som hagearbeid, dyrestell, gårdsarbeid og liknende? Dette ønsket jeg å finne… Fortsett å lese ORKIS Hagen – et aktivitetstilbud for ungdom

 • Studere sosialt entreprenørskap?

  ‘Sosialt entreprenørskap’ har i de senere årene bemerket seg som en forretningsmessig metode hvor verdigrunnlaget baserer seg på den sosiale bunnlinjen så vel som den finansielle. I tråd med en generasjon som i større grad verdsetter tid over penger, er det ikke lengre Gordon Gekko og 50-cent som går i første rekke for å bære frem kapitalismens faner.

 • – Hva er sosialt entreprenørskap? Samfunnsinnovasjon? Social business? Social Enterprise? Social firm?

  Noen argumenterer for en snevrere definisjon, men å holde det åpent gir en lav terskel inngangspunkt for mange mennesker som etterhvert kan bevege seg i flere retninger, med forskjellige økonomiske løsninger (egne inntekt, stipend, innsamling, lønn fra en arbeidsgiver – intraprenørskap – osv).

 • – Et initiativ for å ta vare på helsen sin må ikke nødvendigvis være så alvorlig, så massivt, så målrettet, så gjennomført eller perfekt.

  En folkehelsekoordinator har en utrolig viktig rolle og skal blant annet sørge for at folkehelseperspektivet ivaretas i alle planer, men vi ville ha mer action og hands-on erfaringer med ulike målgrupper. Vi hadde lyst til å starte noe istedenfor å koordinere noe, gjøre noe istedenfor å snakke. Vi bestemte oss for å brette opp ermene og hoppe i det selv, og lage flere arbeidsplasser for andre folkehelsearbeidere i samme slengen.

 • «Vi er oss selv, og selvfølgelig den Rullende Café»

  «Kaffe eller te, vi er den Rullende Café» roper vi mens vi smiler til de forbipasserende. Noen ser skeptisk på oss. Noen forstår ikke egentlig helt hva det er vi holder på med. Andre smiler før de haster av gårde. Endelig er det noen som stopper! En eldre herremann lurer fælt på hvorfor vi roper og drasser rundt på noe han tror er et flyttelass.

 • Klisjeer – du må bare lære deg å like dem!

  Du kommer ikke unna klisjeer i denne bransjen. Kommunearbeidere er proppfulle av standardsetninger, og det er lett å bli en forutsigbar figur, slik som i «Etaten» eller «The Office». For vi mennesker er så forutsigbare på mange måter.

 • Å hjelpe noen andre

  I midten av august 2014 ble jeg kontaktet av Tim. Han ringte og spurte om jeg kunne treffe han for å diskutere en markering for å få en aktiv boligpolitikk i Trondheim og videre arbeid med dette. Et par dager senere møttes vi på Dromedar og diskuterte planene hans.

 • Morning Impact Coffee August 26: What happened at the Social Enterprise World Forum?

  Sarah Prosser from Partnership for Change (and Tøyen områdeløft) attended The Social Enterprise World Forum. So for the August Impact Coffee, Chris McCormick from Splint and Sarah Prosser have a sit-down conversation about what happened there.