Bente Sofie Bye blogger for oss i 2015

Bente tok kontakt med oss på høsten i 2014 og vi ble veldig begeistret for henne. Som du ser er hun veldig produktiv og veldig engasjert i de hun jobber for. Vi gleder oss til å høre to historier fra henne denne våren. Èn om tang og én om en kafé på en togstasjon.

bente sofie bye
Bente Sofie Bye, konsept- og forretningsutvikler, skal blogge for Samfunnsinnovatørene i 2015.

1. Hvem er du?

Konseptutvikler for the Northern Company AS og Love and Juice Balance Bar AS. Jeg er utdannet fra Handelshøyskolen BI og har jobbet med konseptutvikling og bedriftsetableringer siden 2008, både i offentlig sektor og som selvstendig næringsdrivende.

2. Hva gjør du?

The Northern Company er første norske selskap som dyrker tang podet på line i sjøen for konsumentmarkedet i Norge. Gründer Zoe Christiansen er opptatt av bærekraftighet og sunn mat og fikk hundre tusen kroner og et møte med Petter Stordalen da hun vant Local EAT Award i Stockholm 26.mai 2014. Bedriften har først og fremst fokus på videresalg til restaurantnæringen i Norge og eksport som et tilleggsprodukt til norsk fisk.

Love and Juice Balance Bar AS er en juicebar og cafè som fusjonerer økologisk RAW Food med norsk husmannskost. Gründer Rita Marie Jensen er opptatt av sosial innovasjon og vil ansette unge arbeidsledige som ikke så lett kommer inn på arbeidsmarkedet. Kaféen er lokalisert i stasjonsbygget på Kolbotn stasjon og åpner på nyåret i 2015.

4. Hvorfor blogger du for Samfunnsinnovatørene?

Jeg blogger for samfunnsinnovatørene fordi jeg er engasjert i prosjektene til to gründere som jobber med henholdsvis sosialt entreprenørskap og bærekraftig innovasjon. Jeg håper at historien til disse to forretningskvinnene kan hjelpe og inspirerer andre som drømmer om å starte egen bedrift.

Legg igjen en kommentar