Blogger om alkoholfrie måneder

I sommer skrev Alexandra Lindvik fra Burson-Marsteller denne saken om et av våre prosjekter. Vi er veldig stolte av prosjektet og derfor publiserer vi det her også. Prosjektet er en ny måte å tenke helsekommunikasjon, folkehelse og forebyggende arbeid på, tenker vi. Det er de det handler om som tar ordet. Og setter premissene for hva det skal handle om.

Nattens helter


Student Andreas Mathisen (22 år) fra Oslo har tatt utfordringen. Han skal være edru i tre måneder og blogge om det på www.nattenshelter.no.

– Jeg er nysgjerrig på hvordan det blir. Jeg er aktiv i studentorganisasjoner og jobber i bar. Derfor er jeg ofte i situasjoner hvor det drikkes alkohol, sier Andreas. Målet er å leve akkurat som før.

– Det blir kjedelig å være hjemme hver helg, så jeg skal fortsatt gå på fest. Jeg skal bare ikke drikke alkohol, legger han til.

Prosjektet Nattens helter er utviklet av World Wide Narrative som driver med samfunnsinnovasjon, med støtte fra Helsedirektoratet og AKAN (Arbeidslivetskompetansesenter for rus‐ og avhengighetsproblematikk).

– Vi vil skape debatt og større åpenhet om drikkekultur blant studenter. Da er sosiale medier den viktigste kommunikasjonskanalen, sier Merete Grimeland, daglig leder i World Wide Narrative.

Møter studentene der de er

Prosjektgruppa forteller at det var et bevisst valg å bruke studenter til å blogge, nettopp for å engasjere og involvere målgruppen.

– Det nytter ikke å stå utenfor, man må møte studentene på deres premisser og på deres arenaer, understreker prosjektmedarbeider Anne Winding-Sørensen.

Søkelys på drikkepress

De fire bloggerne vil få ukentlige utfordringer som de skal blogge om.

– Hensikten er å sette søkelys på det sosiale drikkepresset som mange unge opplever. Vi kommer ikke til å diktere hva bloggerne skal skrive, men vi vil gi dem råd og tips underveis, forteller Merete.

Selv om Andreas ikke har gått lengre perioder uten alkohol tidligere, og er vant til å ta seg en øl når det er fotballkamp, tror han ikke at han kommer til å sprekke.

– Jeg håper at leserne av bloggen begynner å reflektere over eget alkoholforbruk også, sier han.

Nattens helter

Prosjektet starter 20. august og vinneren annonseres 21. november
Fire studenter fra Oslo og Bergen mellom 21–24 år skal være edru i tre måneder og blogge om det. Bloggerne får poeng ut fra antall blogginnlegg og hvor mange som deler innlegget deres på sosiale medier.

Følg studentene på www.nattenshelter.no, www.facebook.no/nattenshelter og
www.twitter.com/nattenshelter


Legg igjen en kommentar