Chris Klemmetvold skal blogge fast for oss

Chris er en sånn type som har så mange baller i lufta at det er vanskelig å henge med på hva han gjør. Han har skrevet mye spennende her på siden tidligere, men bare tilfeldig. Nå er vi så heldige at han skal skrive for oss på fast basis om et av prosjektene sine.

Ved siden av sin fulltidsjobb i Innoco driver han firmaet Medarbeiderne på fritiden, fordi han også ville gi tidligere rusavhengige jobb. I presentasjonen av seg selv nedenfor gir han en kort forklaring på hvordan det hele starten. Følg med fremover om du vil vite mer om fortsettelsen.

Hvem er du og hva jobber du med?

Jeg heter Chris Klemmetvold og jobber til daglig som forenklingsentusiast i Innoco. Jeg bruker mye av fritida mi på å bygge opp selskapet Medarbeiderne sammen med Ragnhild, Elisabeth og Stina.

Hvorfor startet dere Medarbeiderne?

medarbeiderneDet var vel litt tilfeldig i starten, egentlig. Første skoleoppgave ved studiet i sosialt entreprenørskap var å finne et sosialt problem, løse det og gjøre løsningen økonomisk bærekraftig. Så balla det på seg når jeg møtte Silje og Martin, to rusavhengige som gjerne ville jobbe.

Hva vil du med bedriften?

På kort sikt vil jeg skape arbeidsplasser for folk som fortjener en sjanse. På lang sikt har jeg en ambisjon om å bevise at det er feil å ansette folk basert på CV og mastergrader og riktigere å ansette basert på glød, glimt i øyet, engasjement, lojalitet og personlige egenskaper.

Hva gjør dere?

Vi rekrutterer tidligere rusavhengige til å jobbe med salg av abonnementer og henting av glass- og metallemballasje fra private husstander. Vi stiller ikke så mange spørsmål. De som vil prøve seg og møter opp rusfri og i godt humør får fast timelønn og kontrakt fra dag én.

Vi  jobber med å hente hermetikk, syltetøyglass og lignende en gang i måneden fra de 210 kundene våre. Vi varsler kundene på SMS dagen før om at de skal sette ut avfallet også kjører vi faste ruter på faste dager.

Hvorfor er det så viktig at noe slikt finnes?

I følge de vi jobber med er det ingen som ser på tidligere rusavhengige som ressurser. Man blir behandlet som et problem eller en utfordring overalt. Vi behandler folk som har lagt rusen bak seg som folk som har lagt rusen bak seg. Våre ansatte er våre viktigste ressurser og vi har ikke råd til å ikke stole på dem.

Hvorfor vil du blogge på Samfunnsinnovatørene?

For å spre det glade budskap om hva vi gjør 🙂 Kanskje kan vi inspirere andre til å tenke nytt, og kanskje får vi nye kunder, kontakter eller samarbeidsaktører.

Av Stine Slettås Machlar

E-post: smachlar@gmail.com Mob.: +47 46 82 69 91

Legg igjen en kommentar