design + saminn = sant

Samfunnsentreprenørskap. Sosialt entreprenørskap. Samfunnsinnovasjon. Nye ideer som virker. Nye løsninger på sosiale eller samfunnsmessige problemer.

Design. Designtenkning. Nye ideer som virker. Nye løsninger på hvordan budskapet ditt på best måte kan nå frem til målgruppen din.

Dissse tingene henger tettere sammen en det man ved første øyenkast skulle tro. Det mener i hvert fall jeg. Jeg er Therese. Jeg er utdannet kommunikasjonsdesigner. Jeg er opptatt av dette. Design og det å kunne gjøre verden til et litt bedre sted.

Men går det ann å være opptatt av begge tingene samtidig?
Er det ikke sånn som dette da? At:

  1. Samfunnsentreprenørskap kan kun drives av ildsjeler som vil redde verden på frivillig basis, uten å tjene noe som helst på dette selv.
  2. Design er en overpriset tjeneste som du likesågodt kunne gjort selv, som bare brukes for å kunne selge produkter til alt for høy pris kun for å tjene penger.

Nei, begge disse setningene er jo like feil.

  • Samfunnsentreprenørskap er kreativitet. Design er kreativitet.
  • Samfunnsentreprenørskap er business. Design er business.
  • Samfunnsentreprenørskap setter fokus på målgruppen. Design setter fokus på målgruppen.
  • Samfunnsentreprenørskap kan være å forbedre noe som ikke virker som det skal. Design kan være å forbedre noe som ikke virker som det skal.
  • Samfunnsentreprenørskap er å komme opp med noe nytt. Design er å komme opp med noe nytt.
  • Samfunnsentreprenørskap er å lage et produkt eller en tjeneste som gjør noe enklere for brukeren. Design er å lage et produkt eller en tjeneste som gjør noe enklere for brukeren.
  • Samfunnsentreprenørskap er å finne løsningen på et problem. Design er å finne løsningen på et problem.

Poenget mitt er at de er ikke så forskjellige disse to tingene, og hvis man bruker de sammen, så skapes det gull!
Jeg vil i hvert fall utnytte mine ferdigheter til å skape endring!

Se opp for flere bloggposter om safunnsentreprenørskap + design om ikke så lenge.

Av Therese Byhring

Jeg mener at god design handler om å forstå behovet til brukeren av tjenesten eller produktet du designer. Jeg tror på å bruke designtankegang til å finne fram til nye løsninger på utfordringer. Jeg ønsker å bruke kunnskapen jeg har til å være en person som vil skape positiv samfunnsendring gjennom nye løsninger med brukeren i sentrum. Også må det se skikkelig bra ut da.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar