Vi kunne sikkert ha lagt ned hele selskapet, for to år er lenge. To år har det gått hvor det har skjedd minimalt. Greia er bare at alle har hatt det sånn. En re-startup Så herved lanserer jeg begrepet re-startup. Det er mange startups i Norge, og mange startet faktisk også under pandemien. Men… Fortsett å lese En av mange re-startups
Stikkord: folkehelse
Merete Grimeland
Problemet jeg vil løse Vi er mer og mer stressa, og har mindre og mindre tid til oss selv. Det er vanskelig å sette seg selv og sin psykiske helse først i et kaos av en hverdag hvor alt noen ganger virker like viktig. Det vil vi gjøre noe med. Hvordan jobber jeg med å… Fortsett å lese Merete Grimeland
Kathrine Marthinsen
Problemet jeg vil løse Sosial ulikhet i helse. Hvordan jobber jeg med å løse problemet? Folkelig utvikler og implementerer løsninger for lokalt og nasjonalt folkehelsearbeid, med mål om å skape inkluderende og bærekraftige lokalsamfunn. Vi bruker ofte mat som verktøy for å skape sosiale mestringsarenaer for barn og unge, og har flere landsdekkende prosjekter som… Fortsett å lese Kathrine Marthinsen
Hvordan kan sosiale entreprenører og kommuner samarbeide for å redusere sosiale helseforskjeller?
For kommunene ligger det et stort potensiale i å finne nye og bedre løsninger gjennom å samarbeide med sosiale entreprenører, og gå fra kunnskap til handling i det lokale folkehelsearbeidet.
Hvordan måle effekt?
Det er viktig for oss å måle effekten av prosjektene våre for å vite at vi faktisk skaper den verdien vi ønsker, og for å vite hvilke endringer vi eventuelt må gjøre for å komme nærmere målet om å gi flere en mulighet til god helse.
Frisklivssentralens fremtid
– Ønsket er ikke nødvendigvis å bli så mye større. Det beste hadde vært om folk fant ut av hvordan de kan gjøre livsstilsendringer på egen hånd. Men vi håper at alle som trenger veiledning knyttet til fysisk aktivitet, kosthold, psykisk helse eller endring av andre uvaner, finner frem til sentralen vår.
Slik kommer du i gang
– Helt klart er det den fine kombinasjonen av folkehelseperspektiv og forretningsperspektiv som gjør at vi kan gjøre det vi gjør i dag, skriver Kathrine Marthinsen i Folkelig. Les hennes tre råd til deg som vil starte noe eget.
Ideen til en bedre folkehelse
Et kjapt regnestykke viste at det ble utdannet mange flere folkehelsearbeidere enn det var folkehelsekoordinatorstillinger. Samtidig var vi overbevist om at det både var behov og muligheter for at folkehelsearbeidere kan sette i gang gode og strukturerte helsefremmende prosjekter, også utenfor en stilling som folkehelsekoordinator. Hva om vi kunne utfylle jobben til folkehelsekoordinatoren, og utforme helsefremmende prosjekter som kommunen kunne dra nytte av samtidig?
Folkehelse ≠ matematikk
Når helsedirektoratet oppfordrer oss til å opprette frisklivssentraler i hver kommune, er det viktig med forskning, veiledere og gode intensjoner. Men det er også viktig med penger, for det er kostbart å forebygge livsstilssykdommer.
Det fargerike fellesskap – tid for å leke med ideer
Når man skal opprette et nytt tjenestested, med få midler, er man avhengig av at andre er like kreative som deg selv 😉 Nå var tiden inne for at ildsjelene ikke lenger skulle sitte på hver sin tue og tenke samhandling på en felles arena. Jeg tror jeg er en god menneskekjenner, men det hender jeg tar feil …