Helga Øvsthus Tønder fra Ashoka Norge blogger her i 2015

På vår første Impact Coffee Oslo møtte vi endelig Helga i 2014. Vi visste at Ashoka skulle etablere kontor i Norge, men vi hadde ikke fått møtt personen som skulle lede an ennå. Inn kom Helga og endelig fikk vi hilst på henne. I januar i år fikk vi tatt en to timer lang kaffekopp og nå føler jeg at vi har blitt venner. Hun er ei dame med entusiasme, engasjement og tillit som gjorde oss skikkelig glade!

Men i praksis så skal jo Helga også starte noe. Hun starter noe akkurat nå faktisk. Og det er jo Ashoka, verdens største og eldste organisasjon for sosialt entreprenørskap. Ikke småtterier.

Her er hun!

Helga Øvsthus Tønder
Helga Øvsthus Tønder, leder i Ashoka Norge, skal blogge for Samfunnsinnovatørene i 2015.

1. Hvem er du?

Jeg er Helga Øvsthus Tønder, vestlending, vennlig og veldig opptatt av rettferdighet.

2. Hva gjør du?

Jeg leder Ashoka i Norge. Vi er verdens største og eldste organisasjon for sosialt entreprenørskap. Vi søker etter og støtter gründere som løser samfunnsproblemer på nye måter, med mål om å skape varig endring i verden. Det finnes 3000 Ashoka Fellows i 85 land. Sammen med dem, og et nettverk av nytenkende skoler, fremtidsrettede bedrifter og engasjerte privatpersoner vil vi inspirere og støtte flere mennesker til å brette opp armene og ta tak i dagens og morgendagens samfunnsutfordringer –utvikle ideene og spre løsningene.

3. Hvorfor er det viktig?

Fordi vi har dårlig tid. Verden forandrer seg raskt og vi må løse de miljø- og samfunnsutfordringene vi kjenner til nå, og samtidig være klare for de som kommer i fremtiden.

4. Hvorfor blogger du på samfunnsinovatørene?

Jeg håper å komme i kontakt med andre som brenner for samfunnsinnovasjon og sosialt entreprenørskap, og de som vil vite mer.

Legg igjen en kommentar