Hempbager og levelønnskalkulator fra Indo Naturals

En måned har flydd forbi på min reise i India. Og ikke uten sine utfordringer. Ease-of-Doing business rangeringene jeg leste om mens jeg studerte på Norges handelshøyskole får en litt annerledes betydning når man opplever det i praksis. Å drive et underselskap her er veldig annerledes enn i å drive et selskap i Norge. Men på den positive siden, og sett fra entreprenørperspektivet; når man skaper noe som er utrolig krevende å bygge opp betyr det at man lager ny verdi for andre.

Når vi i Indo Naturals snart tilbyr muligheten for andre bedrifter å anskaffe en rekke fair trade og miljøbevisste produkter man ellers ikke ville hatt tilgang til, skaper vi ny verdi i markedet.

I tillegg til det, som jo er grunnen til at vi i det hele tatt gjør dette, så skaper vi verdi for samfunn og for planeten ved å tilby alternative produkter med mennesker og miljø i fokus. 

De som har minst vil lide mest

IPPC kom nettopp med en ny rapport. De menneskene som er aller vanskeligstilte i verden (og som samtidig har levd med aller minst miljøpåvirkning) er de som vil lide aller mest av klimaendringene. Vi har et ansvar for å sørge for å styrke disse gruppene, mens vi samtidig gjør det vi kan i hverdagen for å redusere våre utslipp og forsøpling.

I dag fungerer hoveddelen av forbrukermarkedet som en menneskerettighetssvekkende, miljøforurensende masseforbruksmaskin. Og det er helt krise for både miljøet og marginaliserte mennesker. 

Utviklet egen levelønnskalkulator

Vi er stolte, og litt forundret, over å være Norges eneste medlem av World Fair Trade Organisation (WFTO). En medlemsorganisasjon og garantiordning som gir forbrukere mulighet til å kjøpe produkter der produksjonen bidrar til å styrke marginaliserte og mennesker fra lav-inntektsgrupper. I et møte med WFTO presenterte jeg og team medlem Julia stolt frem vår nye levelønnskalkulator (livingwage calculator). Ved bruk av WFTO sin standard levelønnskalkulator utviklet vi en kalkulator som gjør beregningen av lokale levelønner til produsenter i forskjellige områder mer presis og effektiv. 

Dette blir en viktig del av vår fair trade monitoreringssystem nå som vi går inn i flere og flere sosiale produksjonspartnerskap. Partnerskapene er ofte med produsenter i små landlige strøk, og handler alltid om å skape vekst for marginaliserte grupper ved produksjon av produkter med miljø i fokus. 

Nye hempbager fra Himalaya

De neste ukene skal jeg innom den lille systuen i Himalayaene som skal sy sammen våre hempbagger. Et produkt som har tatt lang tid, og som jeg gleder meg veldig til å vise frem. Men før det skal jeg fullføre utsendelsen av våre probiotiske såpestykker og produktene vi har spesielutviklet til vår første bedriftskunde. Mer om det senere! 😊

Har du spørsmål eller tilbakemelding rundt vår modell, tjenester eller produkter kan du skrive til oss på Facebook eller på post@indonaturals.com

Legg igjen en kommentar