Hva bringer fremtiden?

Det er passende å avslutte med dette innlegget da dette er min siste dag på jobb i Leieboerforeningen. Jeg skal videre, men heldigvis vil Leieboerforeningen også leve videre. Leieboerforeningen har i dag rundt seks årsverk i forskjellige stillingsstørrelser, alt fra studenter som jobber 20 % til fire stykker som jobber 100 %. Denne størrelsen har vært stabil de siste årene og vi har vært komfortable med det.

Allerede fra 1. januar vil vi vokse med ett årsverk og det blir fem personer som jobber heltid. Som mange andre organisasjoner ser vi at flyktningene som kommer til Norge bringer med seg et større behov for våre tjenester og kompetanse. I første omgang ansetter vi en ekstra advokatfullmektig som skal jobbe spesielt med kommunene som skal bosette flyktningene. Men på sikt tror jeg det vil bli behov for enda mer av hva vi kan tilby. Mange av dem som kommer vil leie bolig de første årene og det vil bli enda større fokus på at Norge må ha en velfungerende leiesektor.

Så jeg tror at fremtiden for Leieboerforeningen er lys og at vi vil merke et stadig større behov for våre tjenester og kompetanse. Det gjør det kanskje litt spesielt vemodig å slutte også, men jeg vil få nye spennende arbeidsoppgaver et annet sted og Leieboerforeningen har fått en svært dyktig person som skal erstatte meg, så jeg har trua på fremtiden.

Av Martin Gustavsen

De siste ti årene har jeg jobbet med boligspørsmål, alt fra politiske prosesser og rammevilkår, som byggherre og ansvarlig for oppstarten av et studenthjem og praktisk rådgivning til utleiere og leieboere. I dag jobber jeg som prosjektleder i Leieboerforeningen, hvor jeg jobber med nye prosjekter og rammevilkår for leieboere og utleie. Les mer om Martin.

Legg igjen en kommentar