Hvem har ansvar for nærmiljøet?


Nærmiljøet er der vi bor. Hvor mange kjenner du som helst vil være «alene» når de kommer hjem? Hvor mange kjenner du som forholder seg til nærmiljøet bare når de må? Er det bare i byen det kan være sånn?

Denne videoen fra RSA i England gav meg inspirasjon til å tenke mer på hva et nærmiljø er. Når vi menneskene i nærmiljøet får kontakt med hverandre så kan det skje mye spennende, men det kan også føre til sterkere sosial kapital oss i mellom. Større nettverk og sterkere nærhet til menneskene du bor nærmest er noe vi ikke har så mye i dag, i motsetning til når moren min vokste opp. I dag er vi tilknyttet de vi har like verdier og interesser gjennom kommunikasjonsmidler på en måte vi aldri har hatt før. Men når moren min vokste opp var det nærmiljøet som var din nærmeste tilknytning.

Hvordan kan vi få større fokus på nærmiljø og hva får vi ut av det? Se videoen for å lære om The Big Lunch, en stor «nabodag» som arrangeres årlig i England.

Tim Smit, CEO of The Eden Project, joins an expert panel to ask whether initiatives such as The Big Lunch can provide the social capital boost Britain needs? Is the death of community overstated or do we all have the ability to transform our own communities?

Legg igjen en kommentar