Ingrid Fabrello i Kulturkoordinator blogger videre i 2015

Vi er veldig glade for at Ingrid fortsetter å blogge hos oss. Hun skrev fem blogginnlegg i fjor, og de ble lest av mange. Og ennå viktigere, inspirerte mange. Takk for at du blir med videre, Ingrid!

ingrid_fabrello_small

1. Hvem er du?

Kulturkoordinator er en bedrift startet og drevet av meg, Ingrid. Jeg er utdannet sosialantropolog og brenner for å skape økt forståelse for at alle mennesker har samme verdi, uavhengig av kulturell og religiøs bakgrunn.

2. Hva gjør du?

Kulturkoordinator søker å skape økt toleranse for flerkulturalitet i arbeidsmarkedet i Trondheim ved å tilby jobbveiledning og kurs for utenlandske arbeidssøkere som står uten arbeid.

3. Hvorfor er det viktig?

I Trondheim finnes det en stor gruppe høyt utdannede utenlandske arbeidssøkere som gjerne har både mastergrad og doktorgrad. Mange av dem har flyttet til Trondheim for å studere ved NTNU, eller fordi deres partner har fått tilbud om jobb i Trondheim. De sliter med å komme inn på arbeidsmarkedet, og går gjerne flere år arbeidsledige. Dette er synd både for dem, men også for oss som samfunn, siden vi lar verdifulle menneskelige ressurser gå til spille. Effekten blir at vi både investerer i å utdanne mastergrad og doktorgradsstudenter som siden tar med seg kompetansen sin til et annet land- eller i tilfellet for de som har kommet hit med partner så mister vi begge to sin kompetanse fordi de som familie ikke trives og velger å flytte igjen. Kulturkoordinator søker å hjelpe disse inn i arbeidsmarkedet.

4. Hvorfor blogger du for Samfunnsinnovatørene?

Jeg ønsker å blogge for Samfunnsinnovatørene fordi jeg:

  • a) Har skjønt gjennom min egen prosess hvor viktig det er å dele erfaringer som ny grunder med andre som ønsker å starte sin egen bedrift. I startfasen er det helt essensielt å kunne lære av andres erfaringer, både for å lære raskere, men også for å føle seg mindre alene i prosessen.
  • b) Vil at sosialt entreprenørskap skal bli bedre kjent i Norge – slik at vi kan begynne å viske ut det kunstige skillet mellom «ideell aktør» og «kommersiell aktør». Jeg mener at ofte så kan den beste løsningen for et sosialt problem ligge i å skape en bedrift som både definerer seg som «ideell» og «kommersiell». Av erfaring så har jeg lært at å tilby hjelp gratis kan være mye mindre effektivt for både jobbsøkerens og veilederens motivasjon og engasjement enn hvis jobbsøkeren betaler for hjelpen han/hun får. Det kan med andre ord skape større motivasjon og bedre resultat at jobbsøkeren investerer sine egne penger i hjelpen han/hun får.

Legg igjen en kommentar