Jeanett Pettersen

Medlemmer

Bilde fra flovecup.com

Bedriftseier av Flove Norge AS

Problemet vi vil løse

Flove skal bidra til å redusere bruk av engangsprodukter som tamponger og bind. Bare i Norge kaster vi over 280 MILLIONER tamponger/bind hvert år! I følge Hold Norge Rent utgjør hele 5 prosent av alt avfall deres frivillige registrerer sanitæravfall, og dette stammer fra at folk kaster det i do. Renseanlegg som alle doer Renseanlegg som alle doer munner ut i, er ikke skapt for å tåle tamponger, bind, q-tips, våtservietter, eller noe annet enn tiss og bæsj.

Konsekvensene dersom det likevel blir kastet i do er tette avløp og andre problemer som gjør at renseanleggene ikke fungerer som de skal og at avfallet ender opp på strender, i vann og elver, og gjør skade på natur og dyreliv. Flove skal også være et trygt alternativ. Selskapene i denne bransjen er ikke pliktig til å oppgi innholdet i produkter de fleste med vagina bruker hver måned. Det er INGEN krav til produksjonen, prosessen eller råmaterialet på produktene før de selges på det norske markedet. Det betyr i prinsippet at hvem som helst kan kjøpe dårlige produkter fra hvor som helst å selge det i Norge under sitt helt eget merkenavn, som mange også gjør (gjelder også menskopper). Vaginaen er et absorberende organ og man kan risikere at de uønskede stoffene går rett til blodet.

Hvordan

Flove sin menskopp er laget av sertifisert medisinsk silikon som i teorien kan vare i opptil 10 år. For hvert menneske som bruker en av menskoppene sparer vi miljøet for ca 240 tamponger/bind per år. Jeg har selv vært på fabrikken for å sjekke at koppene blir laget i «rent rom» og at arbeidsforholdene er gode.

Systemendring jeg vil ha

Håpet er at MVA på mensprodukter enten blir fjernet, eller at inntekten blir øremerket for å forske mer på kvinnehelse (det er på tide!). I dag betaler vi mer MVA på mensprodukter enn på godteri og tyggis. Skulle gjerne også sett at det var høyere krav til mensprodukter før det kommer ut på markedet.

Kontakt meg

jeanett@flove.no

https://flovecup.com/

Instagram: @flove.no

Legg igjen en kommentar