Marthe Løkken fra Bipolarforeningen blogger i 2015

Jeg møtte Marthe for første gang høsten 2012 på en samling hvor jeg snakket om digitale fortellinger som metode innenfor mental helse. Marthe var utrolig fokusert på å gjøre en god jobb og samtidig veldig søkene hva gjelder å finne bedre metoder. Vi fant tonen fort, og høsten 2014 fikk vi endelig jobbet sammen.

Jeg har aldri møtt en dame som Marthe og jeg beundrer henne og arbeidet hun gjør gjennom Bipolarforeningen. Arbeidet hun gjør er inspirerende og jeg er utrolig takknemlig for at hun takket ja til å blogge på Samfunnsinnovatørene slik at andre også kan bli inspirert. Og se at det nytter. Her er hun!

Marthe Løkken
Marthe Løkken, styreleder og daglig leder i Bipolarforeningen, skal blogge for Samfunnsinnovatørene i 2015.

1. Hvem er du?

Jeg er en kvinne som hopper ut i dypet med begge beina og ser om jeg svømmer etterpå. Som regel går det forbausen bra! Jeg er fra Fredrikstad og bosatt på Lillehammer.

2. Hva gjør du?

Jeg jobber med ulike prosjekter innenfor forskning, psykisk helse og rusomsorg. I 2010 var jeg initiativtaker til Bipolarforeningen Norge som er en frivillig medlemsorganisasjon som jobber samfunnspolitisk. Her fungerer jeg som daglig leder og altmulig kvinne. Lillehammer kommune ansatte meg i 2014 som prosjektkoordinator i brukermedvirkning. På si prøver jeg å ta en Master i helsefremmende lokalsamfunnsarbeid.

3. Hvorfor er det viktig?

Psykisk helse er noe som angår alle, og jeg er opptatt av at psykisk helse god eller dårlig kan snakkes om uten å føle skyld og skam. Gode psykiske helsetjenester og muligheten til å få rask hjelp i ditt nærområde kan bidra til bedre helse i befolkningen. Jeg mener det er viktig å se ressursene som allerede eksisterer lokalt for å skape bedre helsetjenester i samråd med kunnskapen som brukerorganisasjonen har etablert gjennom sine medlemmer.

4. Hvorfor blogger du på samfunnsinovatørene?

Jeg utfordrer meg selv på en arena jeg vanligvis ikke bruker aktivt. Jeg ser muligheten til å kunne vise at det finnes innovative løsninger i nærmiljøet via bruk av allerde eksisterende ressurser og nye innfallsvinkler.

Legg igjen en kommentar