Merete Grimeland skal blogge for oss fremover

Merete var den som startet dette nettstedet i 2007. I mange år drev hun denne siden som en hobby, ved siden av jobben sin i World Wide Narrative. Dette lille firma driver med så mye stort og viktig for så utrolig mange at Merete bare måtte blogge for oss om det.

I seks måneder fremover skal vi følge Merete og WWNs vei videre, men først skal dere få lære Merete bedre å kjenne.

Hvem er du?

Jeg heter Merete Grimeland og sammen med Therese Byhring startet jeg World Wide Narrative (WWN) i januar 2012, et lite selskap med et stort navn som jobber mest med digitale fortellinger. Merete

Jeg er medieviter og har gått Gründerskolen ved Boston University (2006), men før det tok jeg en bachelor med honours i kommunikasjon og bodde nesten 5 år i Newcastle i Australia.Jeg har laget film for Riksantikvaren, laget pizza i pizzeria, sett nesten alle filmer som kom ut mellom 1998-1999 da jeg jobbet på kino og i videobutikk, styrt sentralbordet i GlaxoSmithKline, jobbet som koordinator ved Høgskolen i Oslo og Akershus, vært forretningsutvikler i Forskningsparken, vært frivillig ved Det Norske Studentersamfund, og startet to selskaper.

Hva gjør du?

I dag er jeg daglig leder i WWN, så det betyr at jeg gjør alt fra å betale regninger til å lede workshops og prosjekter. WWN jobber mest med digitale fortellinger og et par ganger i året gjennomfører vi innovasjonscamper når vi ser at det er noe vi virkelig mener bør endres og som vi kan være en driver for. Det betyr egentlig at jeg jobber mye med å skape trygge rom hvor mennesker er komfortable med å dele om seg selv og jobbe kreativt.

Hvorfor er det viktig?

I dag vil jeg lære bort metoden digitale fortellinger til så mange fagpersoner som mulig som jobber med ungdommer. Jeg tror nemlig at med digitale fortellinger så får de sammen jobbet med historiene som ungdommen har om seg selv, i tillegg til at ungdommen og den voksne kommer nærmere hverandre på en god måte.

Jeg tror det er viktig fordi at jeg tror at å oppleve trygghet i oppveksten er noe man tar med seg livet ut. Det er mange veier vi kan gå for å skape den tryggheten. Det kan skje i et system, men kanskje aller viktigst, gjennom trygge relasjoner og god tilstedeværelse. Sånn som moren min var for meg i min oppvekst.

Hvorfor vil du blogge for Samfunnsinnovatørene?

I 2007 startet jeg denne bloggen sammen med mannen min Tom Erik Støwer. Da skrev vi det første blogginnlegget om hva sosialt entreprenørskap er. Det tok noen år før bloggen begynte å vokse, og det var vel egentlig først i 2010. WWN er nemlig det andre selskapet jeg har vært med å starte. Det første var Sweet Chili Stories, et lite selskap som også jobbet med digitale fortellinger og videoproduksjon. I det selskapet gjorde Nadina Helen Bakos og jeg mange videointervjuer med mange forskjellige mennesker om hva sosialt entreprenørskap er. De videoene kan du finne her på bloggen.

Therese og jeg jobbet videre med bloggen i WWN, og i starten av 2015 inviterte vi med mange forskjellige mennesker for å gjesteblogge her. Sosialt entreprenørskap var fortsatt viktig, men etter alle årene hadde vi blitt mest inspirert av å høre andres historier, og så at det handlet om mer enn sosialt entreprenørskap. Historiene handlet ikke primært om å være sosialentreprenør. Det var mennesker i alle sektorer, uavhengig om de hadde startet en egen virksomhet eller om de jobbet i en virksomhet som var offentlig, privat eller ideell. Alle disse menneskene jobbet med å forbedre livene til noen og skape bedre løsninger i samfunnet vårt. Og der kommer begrepet Samfunnsinnovatør inn. Et menneske som innoverer samfunnet vårt. Sånn som Marthe Løkken som jobber i og startet Bipolarforeningen, en ideell forening. Eller Jorunn Lamson som jobber i offentlig sektor i Bydel Nordstrand som fikk som oppgave å starte en frisklivsentral. Eller Stian Giltvedt som er med å starte Supervisuell, et privat selskap, sammen med andre for å skape sin egen arbeidsplass.

De forteller historier her på Samfunnsinnovatørene om å starte noe og det er inspirerende samtidig som det er mye å lære av.

Det at jeg nå selv får dele mine historier om å starte syns jeg er kjempegøy, og jeg har mye å fortelle. Også håper jeg at det kan være til inspirasjon og kan hende lærerikt. For jeg har gjort mye forskjellige, mange feil, lært usannsynlig mye, men ikke gitt opp. Det tror jeg er det viktigste av alt. Å ikke gi opp. Det er har jeg lyst til å fortelle om her på Samfunnsinnovatørene.

Så tusen takk, Stine, for at jeg får lov til å bli gjesteblogger på Samfunnsinnovatørene!

Av Stine Slettås Machlar

E-post: smachlar@gmail.com Mob.: +47 46 82 69 91

Legg igjen en kommentar