Oppstarten av: Love and Juice Balance Bar AS, juicebar og kafé drevet av ungdom

Rita Marie Jensen
Jeg møter Rita i hennes kafè på Kolbotn stasjon. Hun drømte om å starte opp en juicebar og kafè da første etasje på stasjonsbygningen skulle leies ut i 2013. Rita Marie Jensen hadde erfaring med drift allerede, ettersom hun leide hele annen etasje der hun blant annet tilbyr yoga og dansekurs i tillegg til at terapeuter innen ulike fagfelt har sin virksomhet der. For Rita måtte fokus være på næringsrik mat, og det ble et fusjonert konsept mellom RAW Food og norsk husmannskost. Etter å selv ha kjent på matintoleranse og virkningen av usunn mat, var Rita opptatt av gode, sunne produkter som skulle kunne serveres raskt og enkelt til kundene. Hun ønsket også å engasjere de to tenåringene hun har, og siden de også ønsket et sted de kunne få sin første jobberfaring ble prosjektet et sosialt entreprenørskap der ungdom kan få jobbmuligheter og forhåpentligvis bygge ansvarsfølelse, mestringsevne og god selvtillit.

«Jeg ser for meg at kaféen kan bli den første av en franchisekjede langs jernbanen på østre linje» sier hun. Da håper hun også at daglig leder er tidlig i tjueårene og har jobbet seg opp fra stillingen som tilkallingsvakt for Love and Juice Balance Bar og kafè.

Samarbeidspartnere er viktig i utviklingsfasen

Rita har erfaring fra reklamebransjen og har spart på kostnader med hensyn til blant annet markedsmateriell som utvikling av brosjyrer og nettside, da hun og hennes samarbeidspartnere gjør dette selv. Foruten Rita, er tidligere ektemann Henning Jensen og Erik Karlsen med på prosjektet. Henning Jensen er investor og «handyman», som har laget nesten alt interiøret til kaféen.  Erik har laget nettside, logo og annet markedsmateriell. Rita har samarbeidet med Rom eiendom og Linje arkitekter, NSB sitt eiendomsselskap og arkitektkontor for å realisere kafèdrømmen.» Jeg er også i snakk med potensielle investorer, og ønsker å knytte kontakter som er interessert i å investere i Love and Juice Balance Bar» sier hun. I tillegg har hun brukt Bente Sofie Bye som konseptutvikler og vært lydhør for innspill fra de to ungdommene hennes Andrea Henrikke og Bastian på 16 år og 18 år. Rita Marie har erfart at det å skulle åpne et serveringsted har vært utfordrende med hensyn til lover og regler fra kommunale instanser, mattilsynet og andre aktører som arbeider etter spesifikke kravlister som skal følges. Det har derfor tatt lengre tid enn hun trodde å få alt i orden slik at hun kunne åpne.  Hun har lært mye underveis, men sier likevel at hun kunne ønske at hun var enda flinkere i begynnelsen til å dele idéen sin, slik at hun hadde hatt flere å diskutere løsninger med og aktører som kunne hjulpet henne i startfasen.

Åpningsfest på Valentinsdagen lørdag 14. februar

Love and Juice Balance Bar og Kafé åpnet på selveste Valentines dagen i år og holder åpent hverdager fra klokken 07:00 – 18:00 og fra klokken 10 -16 på lørdagen. Søndager holder hun stengt foreløpig.  Les mer på www.loveandjuice.no eller besøk deres facebook side der du kan følge Rita Marie og prosjektet hennes.

Ta gjerne kontakt med henne hvis du tror det er noe du kan bidra med eller du er interessert i å investere i Love and Juice.

Av Bente Sofie Bye

Konseptutvikler for the Northern Company AS og Love and Juice Balance Bar AS. Jeg er utdannet fra Handelshøyskolen BI og har jobbet med konseptutvikling og bedriftsetableringer siden 2008, både i offentlig sektor og som selvstendig næringsdrivende. Les mer om Bente.

Legg igjen en kommentar