Reblogg: DAG 2 TIL 4 – NEW YORK, BYEN SOM ALDRI SOVER

Natale Hugvik / Natalesarc har, etter et snev av vel berettiget reisefeber, endelig kommet seg til New York. I dette innlegget tar hun pulsen på byen som er en av de mest kjente, travle og mangfoldige vi har i verden.

En sanselig opplevelse det nesten er umulig å sette ord på. 

På et og en halv døgn har jeg utforsket deler av byen. Ønskelisten er krysset av og mange oppdagelser underveis gjorde oppholdet ekstra fin.

Jeg har:
  • Spist New York Pizza
  • Syklet rundt og på tvers med Citi Bike
  • Besøkt Ground Zero 9/11
  • Vært på hip hop konsert i Central park
  • Tatt masse bilder av arkitektur
  • Tatt ferja langs Hudson river
  • Besøkt museumet – Discovery Times Square

På Discovery Times square fikk jeg sett på to utstillinger;

  1. THE HUNGER GAMES som viser frem produksjonsdesignet og kostymene som er brukt i filmen.
  2. THER VON HAGENS’ BODY WORLDS: PULSE

«Body Worlds (German title: Körperwelten) is a traveling exhibition of preserved human bodies and body parts that are prepared using a technique called plastination to reveal inner anatomical structures. The exhibition’s developer and promoter is German anatomist Gunther von Hagens, who invented the plastination technique in the late 1970s at the University of Heidelberg.» – Wikipedia.

Kroppen er et mesterverk, en nydelig sårbar mekanisme. Døden gir livet mening.

Inntrykk og observasjoner fra New York’s gater

Siden jeg reiser alene og ikke har noen å snakke med er det ekstra gøy å lytte til andres samtaler. På en kafé overhørte jeg et par snakke om årets politiske valgkamp og hvem de mener bør vinne presidentvalget. «Donald Trump is a disgrace» sier den ene. Jeg kunne ikke vært mer enig. Det er utrolig hvor mye du får med deg når du reiser alene. Det er bare å spisse ørene og åpne øynene.

~

Alt koster penger og hvis noe er gratis bør du gi driks. Veldig mange lever av driks eller donasjoner. Jeg hadde en tendens til å dele ut en del 1$ til tiggere på veien. En hjemløs gravid dame gjorde mest i inntrykk. Hun måtte jeg gi litt ekstra til.

~

Ved en tilfeldighet kom jeg over en festival i Central Park – Summer stage. Jeg fulgte lyden av god gammel hip hop musikk da jeg entret parken og ble uber excited da jeg så oversikten over alle artistene – My cup of tea.

~

World Trade Center Memorial, utformet av Michael Arad og Peter Walker tok pusten fra meg. Langs havnen like ved besøkte jeg food court alà Mathallen i Oslo. Nydelig layout på hele butikken.

The New York cabbie

På vei til flyplassen kl 07:30 ble jeg kjørt av Pedro, en latin amerikansk taxi sjåfører. En snakkesalig mann som visste veldig mye om Norge og hadde spørsmål om 22/7 hendelsen. Han kunne ikke forstå seg på det norske fengselssystemet. Amerikansk politikk og konflikten med Russland var et hot tema under turen. Pedro fortalte om hvordan USA prøver å kontrollere og dominere stormaktene, og at Russland nekter å la seg herse med. Han mener amerikanere er ignorante og lar seg lure av misledende nyheter som er politisk styrt. Pedro har en drøm om å reise til Russland, men det har han ikke har råd til. Alle pengene han tjener går til å besøke familien i sør Amerika. Jeg håper han kommer seg til Russland en dag.

~

New York er en dens by som bærer preg av hardt arbeid og masse historie. Folk fra hele verden strømmer til, sammen er alle med på å skape en intens fantastisk sanselig opplevelse.

Thank you New York. I’ll be back.
Lima next.
   


  
  
  

  
  

Legg igjen en kommentar