Reblogg: Sosent i Cape Town – En helg i Cape Town

I sommer kommer vi til å reposte bloggen til studentene på Sosialt entreprenørskap ved UIO som for tiden oppholder seg i Cape Town. Her snakker de om sine erfaringer ved bedriftene de har blitt plassert ut i, og livet i Cape Town forøvrig. Følg programmet til Sosialt entreprenørskap på Facebook. Andre innlegg er skrevet av Anna Stenersen.

Sosialt entreprenørskap i cape town
Hverdagene går for det meste med til jobb, så det er i helgene vi virkelig har mulighet til å utforske Cape Town. Bli med på en helg i CT!

[one_half]

Fredag

Fredag er skoledag for oss. Etter fire dager på jobb, samles vi alle sammen på Graduate School of Business (GSB) for å snakke om hvordan uka har vært, og lære mer om sosialt entreprenørskap i en Sør-Afrikansk kontekst. Vi er ferdige kl 15, noe som er luksus sammenlignet med å jobbe til kl 17, fordi det gir oss hele tre timer med fritid før sola går ned. Nå på fredag bestemte Erika og jeg oss for å komme oss opp på Lion’s Head før det ble mørkt. Vi rakk nesten å komme på toppen, og fikk se en nydelig solnedgang over byen. Det mest fantastiske med Cape Town er kombinasjonen av by, fjell og hav, som aldri er langt fra hverandre. Makan.
[/one_half]

[one_half_last]

City Bowl fra Lion’s Head.
City Bowl fra Lion’s Head.

[/one_half_last]

[one_half]

Lørdag

Lørdag var det meldt knallvær (denne Sør-Afrikanske vinteren alle snakker om har vi foreløpig ikke sett så mye til *bankibordet*), så en gjeng av oss dro for å gå opp Table Mountain. Det er en haug av mulige ruter opp. Siden dette var første gang, gikk vi for den mest brukte (og mest direkte – det vil si bratteste) ruta, Platteklip Gorge.

Ruta snirkler seg opp gjennom en gorge, en kløft, før den ender oppe på plattået. Det ble rimelig hett med sola stekende i fjellveggen foran oss, og med ca 650 høydemetre på 3km, var vi gjennomsvette og solbrente på toppen. Kanskje vi kommer hjem med ei litta tan likevel…?
[/one_half]

[one_half_last]

Luftig tur ned fra Table Mountain.
Luftig tur ned fra Table Mountain.

[/one_half_last]

På toppen var det en svær café, og selv om den var hakket mer tacky enn Turistforeningshyttene i den norske fjellheimen, var det ganske så digg med en brus i varmen. Vi tok kabelvogna ned, som snurret 360 grader rundt innen vi var fremme.

[one_half]

Søndag

På søndag var det dagen derpå etter fest med hele gjengen i Sunniva, Ida og Marie sin tre etasjes leilighet (!) i Kloof Street. Etter en rolig morgen, kom vi oss på toget ut til Kalk Bay, som er en koselig liten fiskerlandsby sør for Cape Town. Det var en kjempefin togtur langs kysten, forbi blant annet Muizenberg som står på to-do-lista (surfing, that is). Fremme i Kalk Bay tuslet vi rundt i butikker og spiste god mat. Ute på havnepromenaden ble vi lettere sjokkert da det plutselig satt to gigasvære seler oppe på brygga.

De var tydeligvis vant til å få rester fra fiskesløyinga som noen damer holdt på med like ved, og hadde på mystisk vis klart å komme seg opp på brygga. På et tidspunkt syntes den ene selen at folk var litt for nærme, og hoppet overraskende fort bortover mot der vi stod. Vi møtte løpe for å unngå nærkontakt med den svære kolossen. Vi konkluderte med at det må være en første gang for alt, også å bli jaget av sel. Lenger ute på brygga (i trygg avstand fra de to selene som var på land), lå vi på magen i solnedgangen og nøt synet av minst ti seler som plasket rundt og lekte i havet. Helgens uventede høydepunkt i landet som ikke slutter å imponere.

[/one_half]

[one_half_last]

Fint på togtur!
Fint på togtur!

 

Sel på land.
Sel på land.

[/one_half_last]

Posted on

Om bloggerne: Vi er 21 studenter for tiden stasjonert i Cape Town, Sør-afrika, som en del av et internship- og utvekslingsprogram gjennom senter for Sosialt Entreprenørskap ved UiO. Vi er alle plassert i forskjellige sosiale bedrifter, hvor vi fungerer som entreprenørskapskonsulenter. En dag i uken tar vi del i undervisning ved Gradute School of Business, University of Cape Town. I ukene som kommer vil vi skrive om vårt opphold i Cape Town og om sosialt entreprenørskap i Sør-afrika.

Av Anette Sannes Knutsen

Anette er ansvarlig redaktør for Samfunnsinnovatørene.

Legg igjen en kommentar