Reisen til India

Etter 3 negative COVID tester og en 30 timers reise til Rishikesh i India ankom jeg leiligheten jeg skal være i karantene i en 1 uke. Smitten har begynt å gå ned i de store byene her, men Europa er på høy-risiko kartet, noe som betyr karantene på meg. Det er helt greit, da jeg har en god del oppgaver å jobbe med. 

Fredrik Ruud Kondrup, gründer av Indo Naturals

Mens jeg sitter i min karantene noen timer fra New Delhi blir hempen hentet fra Himalayaene ikke langt fra der det er spunnet og vevet slik at det snart kan sys til de forskjellige posealterantiver av 100% hemp som vi har utviklet med støtte fra Handelens miljøfond. Litt lengre sør er våre såpeserie i full produksjon, nå med enda mer probiotika. Såpeboksene av resirkulert papir er også snart ferdige.

Det siste året har gått til store investeringer i å bygge en presis og effektivt vareflyt og system for fair trade monitorering, åpenhet, impactmåling, CO2 minimering og Co2 nøytralisering.

Nå skal vi snart realisere både egne merkeprodukter og en modell utviklet for å anskaffe kvalitetsprodukter med miljø og samfunnsfokus til andre merker og bedrifter.

En av de større oppgavene mine i India disse fire månedene jeg skal være her blir å sette i gang en hub. Dette er en viktig del av å gjøre vår vareflyt Co2 redusert, tidseffektiv og sosial. Huben settes opp i samarbeid med en veldedig organisasjon som jobber med landlig utvikling og en gruppe kvinner i landsbyen ikke langt fra Mumbai havn. 

Jeg skal også jobbe med fair trade monitorering, produksjonskoordinering og kvalitetssikring, men en stor grunn til at jeg er her over så lang tid er rett å slett for å redusere flyvningene mine. Jeg er nok en veldig International person, og tror på globalt samarbeid for å nå bærekraftsmålene, noe som også innebærer å være til stede fysisk, men det er viktig for meg å finne måter å reise mer miljøbevisst på. 

Ny oppdatering kommer om noen uker. Følg gjerne Indo_naturals på Instagram der vi snart skal legge ut mer informasjon om produksjonen som nå er i gang.

Legg igjen en kommentar