Sosialentreprenørene i Raus blogger her i 2015

Disse fire flotte menneskene drakk jeg kaffe med på kulturhuset en tidlig morgen i februar. De fortalte om hvordan de ønsker å skape et rausere samfunn. I Oslo. I Norge. Og så i hele verden. Enkelt og greit. De omtalte #OsloTalks, som prosjektet deres heter, som en skoleoppgave som plutselig gikk litt langt. Vips hadde de en Facebookside med 356 likes og på vei inn i sitt første arrangement.

Jeg er spent på å se utviklingen til dette prosjektet, tiltaket eller sosiale bevegelsen er kanskje det beste navnet på det de gjør. Her kan du i hvert fall lese litt mer om de fire gründerne, og snart kommer det flere inlegg fra de også her på bloggen.

rausgjengen

Hvem er dere?

Vi er fire studenter fra programmet Sosialt entreprenørskap på UiO, Anna Opland Stenersen, Helena Svele, Caroline Aurora Grevstad og Viktor Sanden. I løpet av dette programmet har vi etablert Sosialentreprenørene Raus, som jobber for å skape et mer åpent, inkluderende og rausere samfunn.

Hva gjør dere?

Vårt første prosjekt heter #oslotalks, der hovedmålet er å få mennesker til å møtes, sosialisere og bli en del av Oslo – på tvers av bakgrunn og kulturer. Dette gjør vi gjennom å arrangere sosiale eventer med en kreativ vri, men også gjennom å utfordre Osloborgere til å senke terskelen for å prate med fremmede. Vi arrangerer altså «prater» i Oslo, og har konkurranser og utfordringer for å skape et Oslo som prater med hverandre; #oslotalks.

Les om vårt første #oslotalks-arrangement som gikk av stabelen 26. februar, hjemme i stua til Caroline: oslotalks.wordpress.com

Hvorfor er det viktig?

Vi ønsker å kunne forebygge ensomhet og samtidig gjøre Oslo mer inkluderende for nye i byen. Vi tenker dette er viktig i et samfunns- og folkehelseperspektiv der psykisk helse er nåtidens største folkehelseutfordring, og der et av menneskets grunnleggende behov fortsatt er å være en del av et fellesskap.

Hvorfor blogger dere for samfunnsinnovatørene?

Vi blogger for samfunnsinnovatørene for å få med oss Oslo på raushetsprosjektet. Er DU klar for å gå ut av komfortsonen, og bidra til at mer åpent, inkluderende og rausere Oslo? Lik #oslotalks på Facebook, og stay tuned 🙂

Av Therese Byhring

Jeg mener at god design handler om å forstå behovet til brukeren av tjenesten eller produktet du designer. Jeg tror på å bruke designtankegang til å finne fram til nye løsninger på utfordringer. Jeg ønsker å bruke kunnskapen jeg har til å være en person som vil skape positiv samfunnsendring gjennom nye løsninger med brukeren i sentrum. Også må det se skikkelig bra ut da.

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar