Tomme lokaler i Oslo

Slik som i mange andre storbyer i verden er det mange tomme butikklokaler i Oslo. Det er mange forskjellige årsaker til det, men det viktigste er at jo lengre de står tomme, desto vanskeligere er det å få leid de ut. For markedet synker lokalene i verdi. Det tror hvertfall jeg. Samtidig er det umøtte behov hos andre målgrupper som kanskje kan matches opp mot disse tomme lokalene.

Renew Newcastle

I Newcastle (Australia), min tidligere studieby, har dette blitt tatt tak i gjennom Renew Newcastle. Du kan se videoen over om hvordan og hvorfor samfunnsinnovatøren Marcus Westerby satte igang.

På nettsiden til Renew Newcastle står det blant annet at Renew Newcastle ble etablert for å finne midlertidig bruksløsninger av tomme bygninger i Newcastles sentrumsområde. Dette gjør de ved å finne artister, kulturprosjekter, community grupper og andre lokale gründere som kan vedlikeholde og bruke disse bygningene til de blir kommersielt interessante igjen eller klare for videreutvikling. De har ikke som mål å drive bygningene på lang sikt, eie eiendom eller permanent utvikle områder. De skal, derimot, generere aktiviteter i bygningene inntil de langsiktige aktivtetene kommer.

Renew Australia

Dette har faktisk fungert så bra at det har blitt tatt opp i TACSI, The Australian Center for Social Innovation, for å skaleres til nasjonalt nivå, og har dermed fått navnet Renew Australia.

Tomme lokaler i Oslo

Og det fins faktisk et initiativ som ligner på dette i Oslo også. Dette har blant annet Pop Up Hubben vært en del av, og det tas sikte på å utvide dette til høsten. Her vil det komme mer informasjon så snart det er offisielt.

I mellomtiden har vi startet med å samle alle disse tomme bygningene på Pinterest. Hvis du vil være med på pinne tomme lokaler så sender du meg en mail så skal jeg legge deg til på Pinterest brettet. Ellers er du hjertelig velkommen til å sende et utside bilde av lokalet med adressen på mail så kan jeg legge det til for deg.

For hva skjer egentlig når vi begynner å se etter de tomme bygningene? Jo, vi ser at det er veldig mange av dem! Og det kan vi gjøre noe med!

Source: via Merete on Pinterest

Legg igjen en kommentar